Rețete recente

Dakjjim

Dakjjim

In coreeana "dalk" inseamna pui, iar "jjim" "a aburi" sau "a inabusi". In cazul acestui preprarat, "jjim" inseamna "a inabusi", caci daca traducem literalmente denumirea preparatului, este "carne de pui inabusita". Acest preparat este pregatit cu multe legume diferite care sunt gatite intr-un sos dulce-picant care contine sos de soia, mirin, miere, orez brun, piper, apa, usturoi si ghimbir.

Retete Coreene

Dakjjim

Dakjjim

In coreeana "dalk" inseamna pui, iar "jjim" "a aburi" sau "a inabusi". In cazul acestui preprarat, "jjim" inseamna "a inabusi", caci daca traducem literalmente denumirea preparatului, este "carne de pui inabusita". Acest preparat este pregatit cu multe legume diferite care sunt gatite intr-un sos dulce-picant care contine sos de soia, mirin, miere, orez brun, piper, apa, usturoi si ghimbir.
Seasoned tofu pockets stuffed with rice - Yubuchobap 유부초밥

Seasoned tofu pockets stuffed with rice - Yubuchobap 유부초밥

Yubu chobab este un preparat coreean care este consumat deseori la picnicuri sau in general in excursii. Este un preparat usor si satios, de asemenea, deoarece nu ocupa mult loc in ghiozdan, coreenii prefera sa plece la drum cu yubu chobab, pe langa kimbab, un alt preparat popular printre excursionisti. 

Mung bean sprout side dish - Sukjunamul-muchim 숙주나물무침

Mung bean sprout side dish - Sukjunamul-muchim 숙주나물무침

Sukjunamul muchim se traduce prin muguri de fasole mung si este o garnitura coreeana. "Sukju" inseamna "muguri de fasole mung" si "namul" inseamna "verdeturi" sau "legume". Este un preparat putin crocant care merge extrem de bine cu preparate care contin orez, preparate prajite sau chiar si supe. 
Jjajangmyeon

Jjajangmyeon

Jjajangmyeon este un preparat coreean care se gaseste oriunde in tara asiatica, fiind foarte indragita de coreeni. Preparatul provine din China, insa coreenii au mai schimbat putin reteta, asadar multi coreeni afirma ca preparatul este unul coreean. Jjajangmyeon sunt taietei cu pasta de fasole neagra si legume, insa se mai adauga si carne de porc, de vita si chiar fructe de mare la acesta ca sa fie si mai delicios si sa nu semene cu preparatul chinez.
Bibimbap

Bibimbap

Bibimbab este un preparat coreean extrem de sanatos. Preparat cu multe legume si orez, dupa ce ati gustat “bibimbab”, o sa vi se faca pofta de acesta oriunde si oricand. “Bibimbab” inseamna “amestecul legumelor cu orez” si chiar daca preparatul contine multe culori si arata foarte bine, intr-un final, dupa cum spune si numele, totul va fi amestecat. 

Oi - kimchi

Oi - kimchi

Daca sunteti pasionati de bucataria coreeana, atunci stiti deja ca asiaticii adora mancarurile fermentate, de asemenea, probabil ca stiti ca kimchi este foarte popular in Coreea.
Dak Bulgogi (Bulgogi cu pui)

Dak Bulgogi (Bulgogi cu pui)

Coreenii adora carnea in general, asa ca dupa ce ies de la serviciu, se duc cu colegii la cina si “la un paharel”, iar preparatul cel mai potrivit dupa o zi plina de activitati este “dalk bulgogi”. “Dalk” inseamna “pui” si “bulgogi” inseamna “carne preparata la gratar”, iar daca nu va place carnea rosie, atunci “dalk bulgogi” este preparatul portrivit pentru dumneavoastra! Acesta merge foarte bine cu “soju” (alcool preparat din orez), “maekju” (bere) sau amestecul acestora, “somaek”.

Japchae – Taitei de cartofi dulci cu legume si carne

Japchae – Taitei de cartofi dulci cu legume si carne

Japchae inseamna “amestec de legume” si este un preparat care este pregatit din taitei de cartofi dulci (dangmyeon - taitei sticlosi), taitei care se prepara din amidonul dulce de cartofi.
Dubu Jorim (Tofu inabusit)

Dubu Jorim (Tofu inabusit)

Dubu jorim este un preparat care de obicei nu lipseste de pe masa coreeanului. “Dubu” inseamna “tofu”, iar “jorim” inseamna “a inabusi”. 

Pajeon

Pajeon

Pajeon este un preparat coreean simplu, dar satios. Se numeste "pajeon", deoarece "pa" inseamna "ceapa verde" si "jeon" inseamna "placinta". Asadar, pajeon este o placinta coreeana cu ceapa verde, dar multi compara preparatul si cu omleta. 

Categorii Rețete