AutorKoreanFood
Dificultate Începător
Timp de pregătire5 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total20 minute
1

✓ Într-o oală, se încălzește uleiul de susan la foc mediu. Se adaugă ceapa și ciupercile și se călesc timp de aproximativ 3-4 minute, până când devin ușor moi.
✓ Se adaugă ardeiul iute (dacă se folosește) și usturoiul tocat, și se călesc încă 1-2 minute.
✓ Se adaugă pasta de ardei iute fermentat (gochujang) și sosul de soia. Se amestecă bine pentru a combina toate ingredientele.
✓ Se adaugă bulionul de legume sau apa, în oală, și se aduce la punctul de fierbere. Se reduce căldura la foc mic și se lasă bulionul să fiarbă timp de 10-15 minute.
✓ Se adaugă tofu-ul tăiat cubulețe și fructele de mare (dacă se folosesc) și se lasă să fiarbă încă 5-7 minute, sau până când tofu-ul devine moale și fructele de mare sunt gătite.
✓ Se gustă ciorba și se ajustează condimentele, adăugând mai multă pasta de ardei iute fermentat sau sos de soia, după preferință.
✓ Se servește fierbinte cu semințe de susan prăjite și opțional cu puțină ceapă verde tocată sau coriandru proaspăt.
✓ Se servește alaturi cu orez fierbinte și banchan-uri (preparate mici servite alături de orez), cum ar fi kimchi (varză sau alte legume fermentate), namul (legume gătite sau murate) sau kongnamul (legume de soia gătite).

Ingrediente asiatice de cumpărat:

Ingrediente

Indicații de preparare

1

✓ Într-o oală, se încălzește uleiul de susan la foc mediu. Se adaugă ceapa și ciupercile și se călesc timp de aproximativ 3-4 minute, până când devin ușor moi.
✓ Se adaugă ardeiul iute (dacă se folosește) și usturoiul tocat, și se călesc încă 1-2 minute.
✓ Se adaugă pasta de ardei iute fermentat (gochujang) și sosul de soia. Se amestecă bine pentru a combina toate ingredientele.
✓ Se adaugă bulionul de legume sau apa, în oală, și se aduce la punctul de fierbere. Se reduce căldura la foc mic și se lasă bulionul să fiarbă timp de 10-15 minute.
✓ Se adaugă tofu-ul tăiat cubulețe și fructele de mare (dacă se folosesc) și se lasă să fiarbă încă 5-7 minute, sau până când tofu-ul devine moale și fructele de mare sunt gătite.
✓ Se gustă ciorba și se ajustează condimentele, adăugând mai multă pasta de ardei iute fermentat sau sos de soia, după preferință.
✓ Se servește fierbinte cu semințe de susan prăjite și opțional cu puțină ceapă verde tocată sau coriandru proaspăt.
✓ Se servește alaturi cu orez fierbinte și banchan-uri (preparate mici servite alături de orez), cum ar fi kimchi (varză sau alte legume fermentate), namul (legume gătite sau murate) sau kongnamul (legume de soia gătite).

Soondubu Jjigae 순두부찌개