AutorKoreanFood
Dificultate Avansat
Timp de pregătire20 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total45 minute
Ingrediente sos
1

Orezul se spală și se prepară în fierbătorul pentru orez, cu mai puțină apă decât de obicei.

2

Se pune la fiert o oală cu apă și sare, iar într-un bol se pun cuburi de gheață și apă. Spanacul se opărește în apa care fierbe, se lasă cam 20 de secunde, apoi se cufundă în bolul cu gheață. Se scoate și se stoarce bine. Se pune într-un bol, se amestecă cu ulei de susan și sare după gust.

3

Morcovul se curăță, se spală și se feliază julienne. Se călește până se înmoaie. Se adaugă sare după gust. Ridichea murată se taie bețigașe.

4

Când toate ingredientele sunt pregătite, orezul se scoate din fierbătorul de orez când este încă fierbinte, se adaugă uleiul de susan și sare. Se amestecă bine cu paleta sau cu o lingură.

5

Cele patru foi de nori se taie în patru părti egale. Se ia o pătrățică de nori, cu partea lucioasă în jos, și se adaugă o lingură și jumătate de orez. Se aplică pe suprafața algei, lăsând puțin spațiu într-o margine.

6

Păstrați în apropiere un prosop de bucătărie umed, pentru a preveni lipirea orezului de degete.

7

Se pune spanac, morcovi și ridiche murată peste orez și se rulează până la capăt.

8

Se macină semințele de susan în mojar și se adaugă la restul ingredientelor pentru sos și se amestecă până se topește zahărul.

Ingrediente asiatice de cumpărat:

Ingrediente

Ingrediente sos

Indicații de preparare

1

Orezul se spală și se prepară în fierbătorul pentru orez, cu mai puțină apă decât de obicei.

2

Se pune la fiert o oală cu apă și sare, iar într-un bol se pun cuburi de gheață și apă. Spanacul se opărește în apa care fierbe, se lasă cam 20 de secunde, apoi se cufundă în bolul cu gheață. Se scoate și se stoarce bine. Se pune într-un bol, se amestecă cu ulei de susan și sare după gust.

3

Morcovul se curăță, se spală și se feliază julienne. Se călește până se înmoaie. Se adaugă sare după gust. Ridichea murată se taie bețigașe.

4

Când toate ingredientele sunt pregătite, orezul se scoate din fierbătorul de orez când este încă fierbinte, se adaugă uleiul de susan și sare. Se amestecă bine cu paleta sau cu o lingură.

5

Cele patru foi de nori se taie în patru părti egale. Se ia o pătrățică de nori, cu partea lucioasă în jos, și se adaugă o lingură și jumătate de orez. Se aplică pe suprafața algei, lăsând puțin spațiu într-o margine.

6

Păstrați în apropiere un prosop de bucătărie umed, pentru a preveni lipirea orezului de degete.

7

Se pune spanac, morcovi și ridiche murată peste orez și se rulează până la capăt.

8

Se macină semințele de susan în mojar și se adaugă la restul ingredientelor pentru sos și se amestecă până se topește zahărul.

Mayak Kimbap 마약김밥