Opțiuni de imprimare:

Mayak Kimbap 마약김밥

Timp de pregătire20 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total45 minute

 1 cană (de 200 ml) orez pentru sushi
 3 lingurițe ulei de susan
 1 morcov mare
 4 foi de nori
 sare
 frunze de spanac
 ridiche albă murată
Ingrediente sos
 2 linguri gochugaru
 1 lingură de semințe de susan
 1 lingură oțet
 1 linguriță sos de soia
 1 linguriță muștar
  lingurițe de sare
 2 lingurițe de zahăr
1

Orezul se spală și se prepară în fierbătorul pentru orez, cu mai puțină apă decât de obicei.

2

Se pune la fiert o oală cu apă și sare, iar într-un bol se pun cuburi de gheață și apă. Spanacul se opărește în apa care fierbe, se lasă cam 20 de secunde, apoi se cufundă în bolul cu gheață. Se scoate și se stoarce bine. Se pune într-un bol, se amestecă cu ulei de susan și sare după gust.

3

Morcovul se curăță, se spală și se feliază julienne. Se călește până se înmoaie. Se adaugă sare după gust. Ridichea murată se taie bețigașe.

4

Când toate ingredientele sunt pregătite, orezul se scoate din fierbătorul de orez când este încă fierbinte, se adaugă uleiul de susan și sare. Se amestecă bine cu paleta sau cu o lingură.

5

Cele patru foi de nori se taie în patru părti egale. Se ia o pătrățică de nori, cu partea lucioasă în jos, și se adaugă o lingură și jumătate de orez. Se aplică pe suprafața algei, lăsând puțin spațiu într-o margine.

6

Păstrați în apropiere un prosop de bucătărie umed, pentru a preveni lipirea orezului de degete.

7

Se pune spanac, morcovi și ridiche murată peste orez și se rulează până la capăt.

8

Se macină semințele de susan în mojar și se adaugă la restul ingredientelor pentru sos și se amestecă până se topește zahărul.

Informații nutriționale

Cantitate per porție
Calorii 120Calorii din grăsimi 12
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 50g77%

Grăsimi saturate 80g400%
Grăsimi nesaturate 11g
Colesterol 10mg4%
Potasiu 30mg1%
Total carbohidrați 10g4%

Fibre dietetice 10g40%
Zaharuri 20g

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică în funcție de necesarul de calorii.