AutorKoreanFood
Dificultate Începător
Timp de pregătire10 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total50 minute
1

Kimchiul se scurge de apă (nu arunca zeama scursă!) și se taie în bucați medii, tofu și carnea de porc se taie în cubulețe.

2

Într-o crăticioară se pune kimchiul, carnea de porc cubulețe, lichidul de la kimchi, zahărul și gochujang.

3

Se adaugă apă și se fierbe aproximativ 30 de minute. Se adaugă tofu și se mai fierbe încă 10 minute la foc mic.

4

Se pune ceapă verde tăiată mărunt și se ia de pe foc. Se servește fierbinte cu orez.

5

Dacă nu aveți un rice cooker, orezul se prepară astfel: se spală două căni de orez în apă rece, se clătește până când apa nu mai este tulbure. Se pune orezul într-o oală, de preferat una mai grea sau una de fontă. Se adaugă două căni de apă și se lasă la înmuiat 30 de minute. Se fierbe cu capac la foc mediu cam 7-8 minute sau până când apar bulele. Se amestecă de câteva ori cu o lingură și se acoperă din nou. Se dă focul foarte mic și se mai ține încă 10 minute. Se stinge focul și se amestecă orezul cu o lingură, ca să elibereze aburul. Se lasă oala acoperită, ca orezul să se păstreze cald.

Ingrediente asiatice de cumpărat:
Tofu Extra Firm Mori-Nu 349g
disponibil în magazine
Kimchi tăiat Jongga 500g
disponibil în magazine

Ingrediente

Indicații de preparare

1

Kimchiul se scurge de apă (nu arunca zeama scursă!) și se taie în bucați medii, tofu și carnea de porc se taie în cubulețe.

2

Într-o crăticioară se pune kimchiul, carnea de porc cubulețe, lichidul de la kimchi, zahărul și gochujang.

3

Se adaugă apă și se fierbe aproximativ 30 de minute. Se adaugă tofu și se mai fierbe încă 10 minute la foc mic.

4

Se pune ceapă verde tăiată mărunt și se ia de pe foc. Se servește fierbinte cu orez.

5

Dacă nu aveți un rice cooker, orezul se prepară astfel: se spală două căni de orez în apă rece, se clătește până când apa nu mai este tulbure. Se pune orezul într-o oală, de preferat una mai grea sau una de fontă. Se adaugă două căni de apă și se lasă la înmuiat 30 de minute. Se fierbe cu capac la foc mediu cam 7-8 minute sau până când apar bulele. Se amestecă de câteva ori cu o lingură și se acoperă din nou. Se dă focul foarte mic și se mai ține încă 10 minute. Se stinge focul și se amestecă orezul cu o lingură, ca să elibereze aburul. Se lasă oala acoperită, ca orezul să se păstreze cald.

Supă de kimchi cu porc și tofu 김치국