Opțiuni de imprimare:

Soondubu Jjigae 순두부찌개

Timp de pregătire5 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total20 minute

 350 gr de tofu moale, tăiat cubulețe
 150 gr de fructe de mare (creveți, scoici, calamar etc.) - opțional
 75 gr de ceapă tocată mărunt
 75 gr de ciuperci tăiate felii
 75 gr de ardei iute tocat mărunt
 2 căței de usturoi, tocați mărunt
 1 linguriță de pasta de ardei iute fermentat (gochujang)
 1 linguriță de ulei de susan
 1 linguriță de sos de soia
 4 căni de bulion de legume sau apă
 1 linguriță de semințe de susan prăjite (opțional)
1

✓ Într-o oală, se încălzește uleiul de susan la foc mediu. Se adaugă ceapa și ciupercile și se călesc timp de aproximativ 3-4 minute, până când devin ușor moi.
✓ Se adaugă ardeiul iute (dacă se folosește) și usturoiul tocat, și se călesc încă 1-2 minute.
✓ Se adaugă pasta de ardei iute fermentat (gochujang) și sosul de soia. Se amestecă bine pentru a combina toate ingredientele.
✓ Se adaugă bulionul de legume sau apa, în oală, și se aduce la punctul de fierbere. Se reduce căldura la foc mic și se lasă bulionul să fiarbă timp de 10-15 minute.
✓ Se adaugă tofu-ul tăiat cubulețe și fructele de mare (dacă se folosesc) și se lasă să fiarbă încă 5-7 minute, sau până când tofu-ul devine moale și fructele de mare sunt gătite.
✓ Se gustă ciorba și se ajustează condimentele, adăugând mai multă pasta de ardei iute fermentat sau sos de soia, după preferință.
✓ Se servește fierbinte cu semințe de susan prăjite și opțional cu puțină ceapă verde tocată sau coriandru proaspăt.
✓ Se servește alaturi cu orez fierbinte și banchan-uri (preparate mici servite alături de orez), cum ar fi kimchi (varză sau alte legume fermentate), namul (legume gătite sau murate) sau kongnamul (legume de soia gătite).

Informații nutriționale

Cantitate per porție
Calorii 120Calorii din grăsimi 12
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 50g77%

Grăsimi saturate 80g400%
Grăsimi nesaturate 11g
Colesterol 10mg4%
Potasiu 30mg1%
Total carbohidrați 10g4%

Fibre dietetice 10g40%
Zaharuri 20g

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică în funcție de necesarul de calorii.