AutorKoreanFood
Dificultate Intermediar
Timp de pregătire20 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total1 oră
1

Tăițeii de cartof dulce se pun într-un bol cu apă.

2

Pieptul de pui se taie în bucăți de mărime egală.

3

Se prepară sosul din sos de soia, sos de stridii, sirop de porumb și zahăr brun. Se amestecă și se pune deoparte.

4

Se pregătesc legumele. Cartofii se curăță și se taie în cuburi. Ceapa, castraveții și morcovul se curăță și se feliază. Ardeii iuți, ciupercile, ceapa verde se taie în bucăți.

5

Părțile albe de la ceapa albă se taie subțire în fâșii și se pun într-un bol cu apă rece pentru 10 minute. Ghimbirul se rade, iar usturoiul se taie mărunt.

6

Se pune o lingură de ulei în wok. Dacă doriți puteți folosi ulei cu chili. Se sotează pieptul de pui cam 3-4 minute, apoi se adaugă usturoiul și ghimbirul. Se amestecă un minut.

7

Se adaugă cartofii, sosul și 500 ml de apă. Se țin pe foc 10 minute, cu capacul pus.

8

Se adaugă ceapa și morcovul și se gătește încă 10 minute, fără capac.

9

Se adaugă tăițeii scurși de apă, ardeii iuți, ciupercile și castraveții.

10

Se ține pe foc încă 7-10 minute, amestecând din când în când, până când tăițeii devin translucizi și lichidul s-a îngroșat.

11

Se transferă pe o farfurie sau într-un bol și se ornează cu fâșii de ceapă verde și semințe de susan.

Ingrediente asiatice de cumpărat:

Ingrediente

Indicații de preparare

1

Tăițeii de cartof dulce se pun într-un bol cu apă.

2

Pieptul de pui se taie în bucăți de mărime egală.

3

Se prepară sosul din sos de soia, sos de stridii, sirop de porumb și zahăr brun. Se amestecă și se pune deoparte.

4

Se pregătesc legumele. Cartofii se curăță și se taie în cuburi. Ceapa, castraveții și morcovul se curăță și se feliază. Ardeii iuți, ciupercile, ceapa verde se taie în bucăți.

5

Părțile albe de la ceapa albă se taie subțire în fâșii și se pun într-un bol cu apă rece pentru 10 minute. Ghimbirul se rade, iar usturoiul se taie mărunt.

6

Se pune o lingură de ulei în wok. Dacă doriți puteți folosi ulei cu chili. Se sotează pieptul de pui cam 3-4 minute, apoi se adaugă usturoiul și ghimbirul. Se amestecă un minut.

7

Se adaugă cartofii, sosul și 500 ml de apă. Se țin pe foc 10 minute, cu capacul pus.

8

Se adaugă ceapa și morcovul și se gătește încă 10 minute, fără capac.

9

Se adaugă tăițeii scurși de apă, ardeii iuți, ciupercile și castraveții.

10

Se ține pe foc încă 7-10 minute, amestecând din când în când, până când tăițeii devin translucizi și lichidul s-a îngroșat.

11

Se transferă pe o farfurie sau într-un bol și se ornează cu fâșii de ceapă verde și semințe de susan.

Dakjjim 닭찜