Opțiuni de imprimare:

Dakjjim 닭찜

Timp de pregătire20 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total1 oră

 400 gr piept de pui (sau pulpe inferioare sau aripi)
 100 gr sweet potato noodles (tăiței din cartof dulce)
 4 linguri sos de soia
 4 linguri sos de stridii
 4 linguri sirop de porumb sau de orez
 1 lingură zahăr brun
 3 cartofi
 1 morcov
 1 ceapă
 2 ardei iuți
 2 castraveți
 1 lingură ulei de susan
 ceapă verde
 ciuperci
 piper negru
 semințe de susan
1

Tăițeii de cartof dulce se pun într-un bol cu apă.

2

Pieptul de pui se taie în bucăți de mărime egală.

3

Se prepară sosul din sos de soia, sos de stridii, sirop de porumb și zahăr brun. Se amestecă și se pune deoparte.

4

Se pregătesc legumele. Cartofii se curăță și se taie în cuburi. Ceapa, castraveții și morcovul se curăță și se feliază. Ardeii iuți, ciupercile, ceapa verde se taie în bucăți.

5

Părțile albe de la ceapa albă se taie subțire în fâșii și se pun într-un bol cu apă rece pentru 10 minute. Ghimbirul se rade, iar usturoiul se taie mărunt.

6

Se pune o lingură de ulei în wok. Dacă doriți puteți folosi ulei cu chili. Se sotează pieptul de pui cam 3-4 minute, apoi se adaugă usturoiul și ghimbirul. Se amestecă un minut.

7

Se adaugă cartofii, sosul și 500 ml de apă. Se țin pe foc 10 minute, cu capacul pus.

8

Se adaugă ceapa și morcovul și se gătește încă 10 minute, fără capac.

9

Se adaugă tăițeii scurși de apă, ardeii iuți, ciupercile și castraveții.

10

Se ține pe foc încă 7-10 minute, amestecând din când în când, până când tăițeii devin translucizi și lichidul s-a îngroșat.

11

Se transferă pe o farfurie sau într-un bol și se ornează cu fâșii de ceapă verde și semințe de susan.

Informații nutriționale

Cantitate per porție
Calorii 120Calorii din grăsimi 12
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 50g77%

Grăsimi saturate 80g400%
Grăsimi nesaturate 11g
Colesterol 10mg4%
Potasiu 30mg1%
Total carbohidrați 10g4%

Fibre dietetice 10g40%
Zaharuri 20g

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică în funcție de necesarul de calorii.