AutorKoreanFood
Dificultate Avansat
Timp de pregătire25 minuteTimp de preparare4 oreTimp total4 ore 25 minute
Aluat
Sirop
Altele
1

Aluat
Amestecă făina cu uleiul de susan. Omogenizează bine compoziția. Poți adăuga opțional și scorțișoară măcinată.
Separat amestecă 100g de miere, două linguri de soju, ghimbir răzălit și puțină sare și piper. Amestecă până se dizolvă mierea. Adaugă această compoziție peste făina cu ulei si amestecă cu o lingură de lemn sau cu mână până devine un aluat tare, puțin sfărâmicios, dar care nu trebuie frământat pentru a nu deveni gumos.

2

Sirop
Amestecă într-o oală o lingură de suc de ghimbir, sirop de orez, apă și zahăr. Pune compoziția la foc mediu pentru 10-12 minute până începe să fiarbă apoi stinge focul și lasă-l să se răcească.

Pune aluatul pe masă și întinde-l cu un sucitor până are grosimea de aproximativ un centimetru. În mod tradițional, se folosesc forme de floare, dar poți folosi orice formă de prăjiturele ai pentru a forma aluatul. Fă la fiecare prăjiturică o mică gaură în centru pentru a se prăji uniform.

Aluatul se prăjește de două ori, o dată la foc mic, o dată la foc mare. Pune într-o tigaie înaltă la foc mediu ulei. Când temperatura uleiului atinge 120°C pune în ulei cu grijă pe rând fiecare prăjiturică astfel încât uleiul să le acopere. Prăjește-le cam 5 minute până când prăjiturelele se ridică la suprafață. Întoarce-le pe ambele părți până se rumenesc puțin, apoi scoate-le și lasă-le să se scurgă de ulei.
Pentru a doua prăjire înfierbântă uleiul la 165°C și prăjește prăjiturelele 2-3 minute până prind o culoare maronie. Scoate-le și lasă-le iar să se scurgă de ulei, apoi pune-le pe toate în oala cu sirop. Amestecă cu grijă cu o lingură de lemn și pune-le cu tot cu oală în frigider 3-4 ore sau peste noapte, amestecându-le din când în când pentru ca siropul să se absoarbă cât mai uniform.

3

Pentru servire, pune-le pe o farfurie și presară semințe de susan, semințe de pin sau ghimbir răzălit. Se pot mânca împreună cu ceai sau cafea.

Ingrediente asiatice de cumpărat:

Ingrediente

Aluat
Sirop
Altele

Indicații de preparare

1

Aluat
Amestecă făina cu uleiul de susan. Omogenizează bine compoziția. Poți adăuga opțional și scorțișoară măcinată.
Separat amestecă 100g de miere, două linguri de soju, ghimbir răzălit și puțină sare și piper. Amestecă până se dizolvă mierea. Adaugă această compoziție peste făina cu ulei si amestecă cu o lingură de lemn sau cu mână până devine un aluat tare, puțin sfărâmicios, dar care nu trebuie frământat pentru a nu deveni gumos.

2

Sirop
Amestecă într-o oală o lingură de suc de ghimbir, sirop de orez, apă și zahăr. Pune compoziția la foc mediu pentru 10-12 minute până începe să fiarbă apoi stinge focul și lasă-l să se răcească.

Pune aluatul pe masă și întinde-l cu un sucitor până are grosimea de aproximativ un centimetru. În mod tradițional, se folosesc forme de floare, dar poți folosi orice formă de prăjiturele ai pentru a forma aluatul. Fă la fiecare prăjiturică o mică gaură în centru pentru a se prăji uniform.

Aluatul se prăjește de două ori, o dată la foc mic, o dată la foc mare. Pune într-o tigaie înaltă la foc mediu ulei. Când temperatura uleiului atinge 120°C pune în ulei cu grijă pe rând fiecare prăjiturică astfel încât uleiul să le acopere. Prăjește-le cam 5 minute până când prăjiturelele se ridică la suprafață. Întoarce-le pe ambele părți până se rumenesc puțin, apoi scoate-le și lasă-le să se scurgă de ulei.
Pentru a doua prăjire înfierbântă uleiul la 165°C și prăjește prăjiturelele 2-3 minute până prind o culoare maronie. Scoate-le și lasă-le iar să se scurgă de ulei, apoi pune-le pe toate în oala cu sirop. Amestecă cu grijă cu o lingură de lemn și pune-le cu tot cu oală în frigider 3-4 ore sau peste noapte, amestecându-le din când în când pentru ca siropul să se absoarbă cât mai uniform.

3

Pentru servire, pune-le pe o farfurie și presară semințe de susan, semințe de pin sau ghimbir răzălit. Se pot mânca împreună cu ceai sau cafea.

Yakgwa 약과