AutorKoreanFood
Dificultate Avansat
Număr de porții: 4
Timp de pregătire30 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total1 oră 10 minute
1

Dacă nu aveți un rice cooker orezul se prepară astfel: se spală două căni de orez în apă rece, se clătește până când apa nu mai este tulbure. Se pune orezul într-o oală, de preferat una mai grea sau una de fontă. Se adaugă două căni de apă și se lasă la înmuiat 30 de minute. Se fierbe cu capac la foc mediu cam 7-8 Minute sau până când apar bulbuci. Se amestecă de câteva ori cu o lingură și se acoperă din nou. Se dă focul foarte mic și se mai ține încă 10 Minute. Se stinge focul și se amestecă orezul cu o lingură ca să elibereze aburul. Se lasă oala acoperită ca orezul să se păstreze cald.

2

Carnea de vită se taie în felii subțiri care să semene cu bățul de chibrit. Se amestecă cu o lingură câțiva căței de usturoi, o lingură de sos de soia, o lingură de miere, două linguri de ulei de susan și o linguriță de semințe de susan.

3

Mugurii de soia se scot din conservă și se scurg de lichid. Se amestecă cu sare, o linguriță de usturoi și o linguriță de ulei de susan.

4

Dacă folosiți spanac proaspăt, acesta se spală, se curață de impurități și se clătește. Se scurge de apă și se amestecă cu o linguriță de usturoi, o linguriță de ulei de susan, sare și o linguriță de semințe de susan.

5

Castravetele se taie în lungime, apoi se feliază. Se pun feliile într-un bol și se presară puțină sare.

6

Dovlecelul de asemenea se spală și se feliază, apoi se taie julienne. Se pune într-un bol și se amestecă cu sare.

7

Morcovul se curață, se spală și se taie julienne. Se pune într-un bol și se presară puțină sare. Se lasă deoparte 5-10 Minute.
Se pune puțin ulei în tigaie. Se scurge apa de la morcovi și se călesc 30 de secunde cu 1/2 linguriță de usturoi pisat și câteva picături de ulei de susan.

8

Se pun câteva picături de ulei în tigaie. Se scurg dovleceii de apă și se sotează un minut cu o linguriță de usturoi, o lingură de ceapă verde, câteva picături de ulei de susan.
Se pune puțin ulei în tigaie. Se scurge apa de la castraveți. Se călesc 30 de secunde cu 1/2 linguriță de usturoi pisat și câteva picături de ulei de susan.

9

Dacă nu folosiți un dolsot sau un vas special pentru bibimbap, atunci carnea de vită se sotează câteva minute, la foc mare. Se pune pe o farfurie întinsă.
Se asamblează bibimbap. Se pune o cană de orez în bol și se pun ingredientele de jur-împrejur.

10

Pe fiecare bol se pune câte un ou prăjit și gochujang după gust. Se amestecă totul ușor, cu o lingură, astfel încât să nu sfărâmați ingredientele mai delicate. Se servește cu o lingură.
Notă: Dacă folosiți un vas special dolsot, atunci carnea nu mai trebuie sotată, iar oul nu se prăjește. Se adaugă gălbenușul proaspat, carnea de vită și se amestecă.

Ingrediente asiatice de cumpărat:

Ingrediente

Indicații de preparare

1

Dacă nu aveți un rice cooker orezul se prepară astfel: se spală două căni de orez în apă rece, se clătește până când apa nu mai este tulbure. Se pune orezul într-o oală, de preferat una mai grea sau una de fontă. Se adaugă două căni de apă și se lasă la înmuiat 30 de minute. Se fierbe cu capac la foc mediu cam 7-8 Minute sau până când apar bulbuci. Se amestecă de câteva ori cu o lingură și se acoperă din nou. Se dă focul foarte mic și se mai ține încă 10 Minute. Se stinge focul și se amestecă orezul cu o lingură ca să elibereze aburul. Se lasă oala acoperită ca orezul să se păstreze cald.

2

Carnea de vită se taie în felii subțiri care să semene cu bățul de chibrit. Se amestecă cu o lingură câțiva căței de usturoi, o lingură de sos de soia, o lingură de miere, două linguri de ulei de susan și o linguriță de semințe de susan.

3

Mugurii de soia se scot din conservă și se scurg de lichid. Se amestecă cu sare, o linguriță de usturoi și o linguriță de ulei de susan.

4

Dacă folosiți spanac proaspăt, acesta se spală, se curață de impurități și se clătește. Se scurge de apă și se amestecă cu o linguriță de usturoi, o linguriță de ulei de susan, sare și o linguriță de semințe de susan.

5

Castravetele se taie în lungime, apoi se feliază. Se pun feliile într-un bol și se presară puțină sare.

6

Dovlecelul de asemenea se spală și se feliază, apoi se taie julienne. Se pune într-un bol și se amestecă cu sare.

7

Morcovul se curață, se spală și se taie julienne. Se pune într-un bol și se presară puțină sare. Se lasă deoparte 5-10 Minute.
Se pune puțin ulei în tigaie. Se scurge apa de la morcovi și se călesc 30 de secunde cu 1/2 linguriță de usturoi pisat și câteva picături de ulei de susan.

8

Se pun câteva picături de ulei în tigaie. Se scurg dovleceii de apă și se sotează un minut cu o linguriță de usturoi, o lingură de ceapă verde, câteva picături de ulei de susan.
Se pune puțin ulei în tigaie. Se scurge apa de la castraveți. Se călesc 30 de secunde cu 1/2 linguriță de usturoi pisat și câteva picături de ulei de susan.

9

Dacă nu folosiți un dolsot sau un vas special pentru bibimbap, atunci carnea de vită se sotează câteva minute, la foc mare. Se pune pe o farfurie întinsă.
Se asamblează bibimbap. Se pune o cană de orez în bol și se pun ingredientele de jur-împrejur.

10

Pe fiecare bol se pune câte un ou prăjit și gochujang după gust. Se amestecă totul ușor, cu o lingură, astfel încât să nu sfărâmați ingredientele mai delicate. Se servește cu o lingură.
Notă: Dacă folosiți un vas special dolsot, atunci carnea nu mai trebuie sotată, iar oul nu se prăjește. Se adaugă gălbenușul proaspat, carnea de vită și se amestecă.

Bibimbap 비빔밥