Tăițeii de cartof dulce se pun într-un bol cu apă.
Pieptul de pui se taie în bucăți de mărime egală.
Se prepară sosul din sos de soia, sos de stridii, sirop de porumb și zahăr brun. Se amestecă și se pune deoparte.
Se pregătesc legumele. Cartofii se curăță și se taie în cuburi. Ceapa, castraveții și morcovul se curăță și se feliază. Ardeii iuți, ciupercile, ceapa verde se taie în bucăți.
Părțile albe de la ceapa albă se taie subțire în fâșii și se pun într-un bol cu apă rece pentru 10 minute. Ghimbirul se rade, iar usturoiul se taie mărunt.
Se pune o lingură de ulei în wok. Dacă doriți puteți folosi ulei cu chili. Se sotează pieptul de pui cam 3-4 minute, apoi se adaugă usturoiul și ghimbirul. Se amestecă un minut.
Se adaugă cartofii, sosul și 500 ml de apă. Se țin pe foc 10 minute, cu capacul pus.
Se adaugă ceapa și morcovul și se gătește încă 10 minute, fără capac.
Se adaugă tăițeii scurși de apă, ardeii iuți, ciupercile și castraveții.
Se ține pe foc încă 7-10 minute, amestecând din când în când, până când tăițeii devin translucizi și lichidul s-a îngroșat.
Se transferă pe o farfurie sau într-un bol și se ornează cu fâșii de ceapă verde și semințe de susan.
Ingrediente asiatice de cumpărat:
Ingrediente
Indicații de preparare
Tăițeii de cartof dulce se pun într-un bol cu apă.
Pieptul de pui se taie în bucăți de mărime egală.
Se prepară sosul din sos de soia, sos de stridii, sirop de porumb și zahăr brun. Se amestecă și se pune deoparte.
Se pregătesc legumele. Cartofii se curăță și se taie în cuburi. Ceapa, castraveții și morcovul se curăță și se feliază. Ardeii iuți, ciupercile, ceapa verde se taie în bucăți.
Părțile albe de la ceapa albă se taie subțire în fâșii și se pun într-un bol cu apă rece pentru 10 minute. Ghimbirul se rade, iar usturoiul se taie mărunt.
Se pune o lingură de ulei în wok. Dacă doriți puteți folosi ulei cu chili. Se sotează pieptul de pui cam 3-4 minute, apoi se adaugă usturoiul și ghimbirul. Se amestecă un minut.
Se adaugă cartofii, sosul și 500 ml de apă. Se țin pe foc 10 minute, cu capacul pus.
Se adaugă ceapa și morcovul și se gătește încă 10 minute, fără capac.
Se adaugă tăițeii scurși de apă, ardeii iuți, ciupercile și castraveții.
Se ține pe foc încă 7-10 minute, amestecând din când în când, până când tăițeii devin translucizi și lichidul s-a îngroșat.
Se transferă pe o farfurie sau într-un bol și se ornează cu fâșii de ceapă verde și semințe de susan.