Opțiuni de imprimare:

Coaste de vită la grătar 갈비

Timp de pregătire5 minuteTimp de preparare1 oră 55 minuteTimp total2 ore

Pentru Galbi
 1 ceapă medie, tăiată în bucăți de 2,5 cm
 1 pară, curățată și tăiată în bucăți de 2,5 cm
 5 căței de usturoi
 1 bucată de ghimbir proaspăt curățat și tăiat în bucăți de 0,6 cm
 240 ml de sos de soia
 120 ml de apă
 50 gr de zahăr brun
 2 linguri de mirin
 6 gr de piper negru proaspăt măcinat
 4 cepe verzi tăiate feliuțe subțiri
 2 linguri de ulei de susan prăjit
 12 gr de semințe de susan prăjit, ușor zdrobite
 14 kg de coaste de vită de aproximativ 1,2 cm grosime
Pentru servire
 Ssamjang
 Frunze de salată și de perilla, orez aburit, felii subțiri de usturoi, ardei iute și ceapă verde
Pentru Galbi
1

✓ Combinați ceapa, para, usturoiul și ghimbirul într-un procesor de alimente și amestecați până obțineți o pastă, oprindu-vă din când în când pentru a curăța pereții procesorului timp de aproximativ 30 de secunde. Opriți procesorul și adăugați sosul de soia, apa, zahărul brun, mirinul și piperul negru. Continuați procesarea până când lichidele și zahărul se amestecă bine cu legumele, timp de 15 până la 30 de secunde. Transferați amestecul într-un castron mediu și amestecați-l cu ceapa verde, uleiul de susan și semințele de susan.
✓ Așezați carnea de vită într-un sac de plastic cu fermoar sau într-o tavă mare și turnați marinada peste coaste. Amestecați pentru a distribui uniform marinada, apoi sigilați sacul, eliminând cât mai mult aer posibil (dacă utilizați o tavă, înfășurați-o strâns în folie de plastic). Transferați coastele la frigider și marinati-le cel puțin 1 oră și până la 24 de ore.
✓ Setați jumătate din arzătoarele unui grătar pe gaz la cea mai înaltă setare, acoperiți și încălziți timp de 10 minute. Curățați și ungeți gratarul.
✓ Scoateți coastele din marinadă și ștergeți excesul. Așezați-le direct pe partea fierbinte a grătarului. Dacă utilizați un grătar cu cărbuni, lăsați-l descoperit; dacă utilizați un grătar cu gaz, acoperiți-l. Gătiți, întorcându-le din când în când, până când carnea de vită este gătită complet și ușor rumenită pe ambele părți, 6 până la 8 minute în total. Transferați pe un platou de servire și lăsați-le cel puțin 2 minute înainte de servire.

Pentru servire
2

✓ Serviți coastele imediat, având la îndemână o pereche de foarfece de bucătărie pentru a tăia carnea de pe os în bucăți mici. Adăugați ssamjang, frunzele de salată și garniturile.

Informații nutriționale

Cantitate per porție
Calorii 120Calorii din grăsimi 12
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 50g77%

Grăsimi saturate 80g400%
Grăsimi nesaturate 11g
Colesterol 10mg4%
Potasiu 30mg1%
Total carbohidrați 10g4%

Fibre dietetice 10g40%
Zaharuri 20g

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică în funcție de necesarul de calorii.