Rețete recente

Dakjjim

Dakjjim

In coreeana "dalk" inseamna pui, iar "jjim" "a aburi" sau "a inabusi". In cazul acestui preprarat, "jjim" inseamna "a inabusi", caci daca traducem literalmente denumirea preparatului, este "carne de pui inabusita". Acest preparat este pregatit cu multe legume diferite care sunt gatite intr-un sos dulce-picant care contine sos de soia, mirin, miere, orez brun, piper, apa, usturoi si ghimbir.
Pajeon

Pajeon

Pajeon este un preparat coreean simplu, dar satios. Se numeste "pajeon", deoarece "pa" inseamna "ceapa verde" si "jeon" inseamna "placinta". Asadar, pajeon este o placinta coreeana cu ceapa verde, dar multi compara preparatul si cu omleta. In Coreea, exista diferite "jeon": cu kimchi, carne de vita si de porc, fructe de mare si diferite legume. De asemenea, fiecare regiune este reprezentata de un alt "jeon".

Coreenii considera pajeon-ul ca un "anju", adica garnitura care va avea un gust si mai bun daca va fi consumata cu un pahar de makkoli (vin din orez). Pe langa makkoli, preparatul mai este servit si cu sos de soia sau chiar putin otet, pentru ca, datorita acestora, va avea un gust si mai bogat

Rețetar

4 clatite

Ingrediente

  • 250 g mix special pajeon
  • 400 ml apa
  • 2 oua
  • 1 legatura de ceapa verde
  • ulei
  • sare si piper, dupa gust

Ingrediente SOS

  • 50 ml sos de soia
  • 1/2 lingura de otet
  • 1 ceapa verde, taiata marunt
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • 1/2 lingurita gochugaru
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingurita ulei de susan

Mod de preparare (pas cu pas)

  1. Pasul 1
    1.jpg

    Se pregatesc toate ingredientele necesare

  1. Pasul 2
    1.jpg

    Intr-un bol mare se amesteca mixul de pajeon, apa si ouale, pana se obtine o compozitie omogena. Se mai poate adauga apa daca amestecul pare prea gros.

  1. Pasul 3
    1.jpg

    Legatura de ceapa verde se toaca, iar jumatate se adauga in compozitie. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se lasa deoparte pentru 10-15 minute.

  1. Pasul 4
    1.jpg

    Se încinge o tigaie la foc mediu si se adauga putin ulei si se toarna un sfert din compozitie in tigaie.

  1. Pasul 5
    1.jpg

    Se presara bucati de ceapa verde.

  1. Pasul 6
    1.jpg

    Se rumeneste si apoi se intoarce pe partea cealalta.

  1. Pasul 7
    1.jpg

    Se scoate pe o farfurie si se continua cu restul placintelor.

  1. Pasul 8
    1.jpg

    Inainte de a servi, se portioneaza si se serversc calde.

poza-produs.JPG

PAJEON

Pachet Reteta

78.50 lei 103.50 lei