Castraveții se taie în fâșii subțiri de 7-8 cm lungime și se pun într-un bol rece.
Vânăta se spală și se fierbe timp de 5 minute în apă clocotită sau la abur, apoi se lasă la răcit. După răcire, se taie în fâșii medii.
Peste castraveți se adaugă 100 g de felii de vânătă fiartă, usturoiul măcinat, ceapa verde mărunțită și feliile de ardei iute
Se adaugă condimentele: sarea, sosul de soia, sosul de pește, zahărul și oțetul. Se amestecă bine cu o lingură până când sarea și zahărul se dizolvă complet.
Se adaugă 500 ml de apă rece și cuburile de gheață, amestecând din nou.
La final, se presară deasupra o linguriță de semințe de susan și se servește împreună cu orez.
Ingrediente asiatice de cumpărat:
Ingrediente
Indicații de preparare
Castraveții se taie în fâșii subțiri de 7-8 cm lungime și se pun într-un bol rece.
Vânăta se spală și se fierbe timp de 5 minute în apă clocotită sau la abur, apoi se lasă la răcit. După răcire, se taie în fâșii medii.
Peste castraveți se adaugă 100 g de felii de vânătă fiartă, usturoiul măcinat, ceapa verde mărunțită și feliile de ardei iute
Se adaugă condimentele: sarea, sosul de soia, sosul de pește, zahărul și oțetul. Se amestecă bine cu o lingură până când sarea și zahărul se dizolvă complet.
Se adaugă 500 ml de apă rece și cuburile de gheață, amestecând din nou.
La final, se presară deasupra o linguriță de semințe de susan și se servește împreună cu orez.