Opțiuni de imprimare:

Supă rece cu castraveți 오이냉국

Timp de pregătire20 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total40 minute

 2 castraveți medii
 100 gr vânătă fiartă (opțional)
 1 cățel de usturoi, tocat fin
 1 ardei iute verde sau roșu, tăiat fin (opțional)
 1 lingură de sos de soia
 2 linguri de oțet de orez
 1 linguriță de zahăr
 sare
 1 linguriță sos de pește (opțional)
 1 linguriță de semințe de susan prăjite
 500 ml apă rece
 5-6 cuburi de gheață (opțional)
 1 ceapă verde
1

Castraveții se taie în fâșii subțiri de 7-8 cm lungime și se pun într-un bol rece.

2

Vânăta se spală și se fierbe timp de 5 minute în apă clocotită sau la abur, apoi se lasă la răcit. După răcire, se taie în fâșii medii.

3

Peste castraveți se adaugă 100 g de felii de vânătă fiartă, usturoiul măcinat, ceapa verde mărunțită și feliile de ardei iute

4

Se adaugă condimentele: sarea, sosul de soia, sosul de pește, zahărul și oțetul. Se amestecă bine cu o lingură până când sarea și zahărul se dizolvă complet.

5

Se adaugă 500 ml de apă rece și cuburile de gheață, amestecând din nou.

6

La final, se presară deasupra o linguriță de semințe de susan și se servește împreună cu orez.

Informații nutriționale

Cantitate per porție
Calorii 120Calorii din grăsimi 12
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 50g77%

Grăsimi saturate 80g400%
Grăsimi nesaturate 11g
Colesterol 10mg4%
Potasiu 30mg1%
Total carbohidrați 10g4%

Fibre dietetice 10g40%
Zaharuri 20g

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică în funcție de necesarul de calorii.