AutorKoreanFood
Dificultate Intermediar
Timp de pregătire20 minuteTimp de preparare1 oră 30 minuteTimp total1 oră 50 minute
Pentru marinada de pui
Pentru a obține învelișul crocant
Pentru sos
1

✓ Se așază puiul într-un castron. Se adaugă laptele bătut, sarea, piperul și sarea de usturoi. Se amestecă bine, se acoperă și se pune în frigider pentru a se marina cel puțin 1 oră (sau chiar peste noapte).
✓ Se încălzește cuptorul la o temperatură mică (pentru a menține puiul gătit cald). Se încinge o tigaie mare cu ulei vegetal (sau se încălzește friteuza cu ulei) până devine fierbinte. Va fi nevoie de cel puțin 1 litru de ulei.
✓ Se amestecă ingredientele pentru învelișul crocant, într-un bol mic.
✓ Se scoate puiul din frigider. Se ridică o bucată, din laptele bătut, și se lasă excesul să picure. Se adaugă puiul în amestec, asigurându-vă că este complet acoperit. Se așază pe o tavă și se repetă procesul până când toate bucățile de pui sunt înnmuiate în amestec.
✓ Odată ce uleiul este suficient de fierbinte, se adaugă 5 sau 6 bucăți de pui. Se pot adăuga mai multe sau mai puține în funcție de dimensiunea tăvii.
✓ Se gătește timp de 3-5 minute până când devine auriu și este gătit în mijloc.
✓ Se așază bucățile de pui pe o tavă în cuptor pentru a le menține calde în timp ce se gătește restul puiului.
✓ Între timp, se pregătește sosul. Se adaugă gochujang, mierea, zahărul, sosul de soia, usturoiul, ghimbirul, uleiul vegetal și uleiul de susan într-o cratiță și se amestecă. Se dă în clocot, apoi se lasă să fiarbă la foc mic timp de 5 minute până se îngroașă.
✓ Se toarnă sosul peste puiul crocant și se amestecă cu grijă. Se presară ceapa verde, fulgii de ardei iute și semințele de susan înainte de a servi.

Ingrediente asiatice de cumpărat:

Ingrediente

Pentru marinada de pui
Pentru a obține învelișul crocant
Pentru sos

Indicații de preparare

1

✓ Se așază puiul într-un castron. Se adaugă laptele bătut, sarea, piperul și sarea de usturoi. Se amestecă bine, se acoperă și se pune în frigider pentru a se marina cel puțin 1 oră (sau chiar peste noapte).
✓ Se încălzește cuptorul la o temperatură mică (pentru a menține puiul gătit cald). Se încinge o tigaie mare cu ulei vegetal (sau se încălzește friteuza cu ulei) până devine fierbinte. Va fi nevoie de cel puțin 1 litru de ulei.
✓ Se amestecă ingredientele pentru învelișul crocant, într-un bol mic.
✓ Se scoate puiul din frigider. Se ridică o bucată, din laptele bătut, și se lasă excesul să picure. Se adaugă puiul în amestec, asigurându-vă că este complet acoperit. Se așază pe o tavă și se repetă procesul până când toate bucățile de pui sunt înnmuiate în amestec.
✓ Odată ce uleiul este suficient de fierbinte, se adaugă 5 sau 6 bucăți de pui. Se pot adăuga mai multe sau mai puține în funcție de dimensiunea tăvii.
✓ Se gătește timp de 3-5 minute până când devine auriu și este gătit în mijloc.
✓ Se așază bucățile de pui pe o tavă în cuptor pentru a le menține calde în timp ce se gătește restul puiului.
✓ Între timp, se pregătește sosul. Se adaugă gochujang, mierea, zahărul, sosul de soia, usturoiul, ghimbirul, uleiul vegetal și uleiul de susan într-o cratiță și se amestecă. Se dă în clocot, apoi se lasă să fiarbă la foc mic timp de 5 minute până se îngroașă.
✓ Se toarnă sosul peste puiul crocant și se amestecă cu grijă. Se presară ceapa verde, fulgii de ardei iute și semințele de susan înainte de a servi.

Pui prăjit în stil coreean 양념통닭