Utilizam module cookie pentru a va oferi cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Unele sunt esentiale pentru ca site-ul sa functioneze si pentru plasarea comenzilor online. De asemenea, folosim cookies ne-esentiale pentru a colecta informatii ce ajuta la imbunatatirea site-ului si Google Analytics pentru a colecta informatii anonime, cum ar fi numarul de vizitatori si cele mai populare pagini. 

Am inteles

Oi - kimchi

Postat de: Sachin Sharma In: Retete Vegetariene Pe: Hit: 225

Daca sunteti pasionati de bucataria coreeana, atunci stiti deja ca asiaticii adora mancarurile fermentate, de asemenea, probabil ca stiti ca kimchi este foarte popular in Coreea.

Daca sunteti pasionati de bucataria coreeana, atunci stiti deja ca asiaticii adora mancarurile fermentate, de asemenea, probabil ca stiti ca kimchi este foarte popular in Coreea. Cel mai cunoscut este "baechu kimchi", adica kimchi care este preparat din varza. Exista foarte multe tipuri de kimchi in Coreea, iar "Oi kimchi" este unul foarte cunoscut. "Oi" inseamna "castravete", asadar "oi kimchi" inseamna "castraveti murati" sau "kimchi din castraveti". De obicei, kimchi este picant, insa cum sunt foarte multe tipuri, exista si variante mai putin picante sau unele chiar dulci la gust. Cum kimchi-ul este extrem de sanatos, coreenii il consuma zilnic si chiar au o zicala: "Nu putem trai fara kimchi".

Rețetar

Ingrediente

  • 1 kg de castraveti
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 legatura de usturoi verde
  • 4 catei de usturoi
  • 4 linguri de gochugaru
  • 3 linguri de sos de peste
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingura de seminte de susan

Mod de preparare (pas cu pas)

  1. Pasul 1
    1.jpg

    Se pregatesc toate ingredientele necesare

  1. Pasul 2
    1.jpg

    Castravetii se spala si se despica in patru, avand grija sa nu taiem pana la capatul castravetelui. Se lasa cam un 1 cm

  1. Pasul 3
    1.jpg

    Se presara sare in interiorul si exteriorul castravetilor. Se pun intr-un bol

  1. Pasul 4
    1.jpg

    Se lasa deoparte cam 15 minute

  1. Pasul 5
    1.jpg

    Castravetii se clatesc cu apa rece si se lasa la scurs

  1. Pasul 6
    1.jpg

    Ceapa si usturoiul verde se taie si se amesteca bine cu gochugaru, sosul de peste, zaharul si semintele de susan.

  1. Pasul 7
    1.jpg

    Cu aceasta compozitie se umple interiorul castravetilor

  1. Pasul 7
    1.jpg

    Se pot consuma de indata, ca atare sau cu orez. Daca preferati sa fie mai fermentati, se lasa doua zile la temperatura camerei sau pana cand gustul devine acru. Apoi se pun in frigider. Se serveste rece