AutorKoreanFood
Dificultate Intermediar
Timp de pregătire30 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total1 oră
Pentru sos (opțional)
Pentru aluat
1

Se aduc la fiert 2 litri de apă și se adaugă tăițeii de cartof dulce. Se amestecă și se lasă la fiert timp de 7 minute, cu capacul pus.

2

Tăițeii se scurg și se spală bine cu apă rece până se răcesc. Se scurge cât mai multă apă din tăiței folosind mâinile apoi se pun deoparte într-un bol de mărime medie. Cu ajutorul unei foarfece, se taie în bucăți de aproximativ 3 cm lungime.

3

Peste tăiței se adaugă sare, legumele alese (morcov mărunțit, frunzele de usturoi și ardeiul gras), piper și miere, apoi se amestecă bine cu mâna. Va rezulta o compoziție lipicioasă.

4

Sosul pentru dipping (opțional), se prepară amestecând o lingură de sos de soia, o lingură de oțet, o jumătate de linguriță de gochugaru și câteva frunze de ceapă verde mărunțită.

5

Pe masa de lucru se așază o foaie de algă nori cu fața lucioasă în jos. Pe o treime din suprafața foii se întinde un strat din compoziția de tăiței și legume. Compoziția se rulează împreună cu foaia de nori, asigurându-se că aceasta este suficient de lipicioasă pentru a menține ruloul format. Acest proces se repetă pentru toate celelalte 3 foi de nori.

6

Fiecare rulou format se taie în patru bucăți.

7

Aluatul pentru rulade se pregătește amestecând într-un bol trei linguri de apă, oul, două linguri de făină tempura și puțină sare, până la omogenizare.

8

Fiecare bucată de ruladă se înmoaie în compoziția de aluat și se prăjește într-o tigaie cu ulei, la foc mare sau mediu, după nevoie.

9

Ruladele se prăjesc timp de 1-2 minute, până când se formează o crustă ușor aurie, apoi se scurg de ulei folosind o sită.

10

După ce toate ruladele au fost prăjite, se prăjesc din nou toate deodată în tigaie, pentru încă 3-4 minute, până când crusta devine mai aurie.

11

După ce focul este stins, ruladele se scurg și se servesc cu sosul de dipping, alături de kimchi sau de o porție de tteokbokki.

Ingrediente asiatice de cumpărat:

Ingrediente

Pentru sos (opțional)
Pentru aluat

Indicații de preparare

1

Se aduc la fiert 2 litri de apă și se adaugă tăițeii de cartof dulce. Se amestecă și se lasă la fiert timp de 7 minute, cu capacul pus.

2

Tăițeii se scurg și se spală bine cu apă rece până se răcesc. Se scurge cât mai multă apă din tăiței folosind mâinile apoi se pun deoparte într-un bol de mărime medie. Cu ajutorul unei foarfece, se taie în bucăți de aproximativ 3 cm lungime.

3

Peste tăiței se adaugă sare, legumele alese (morcov mărunțit, frunzele de usturoi și ardeiul gras), piper și miere, apoi se amestecă bine cu mâna. Va rezulta o compoziție lipicioasă.

4

Sosul pentru dipping (opțional), se prepară amestecând o lingură de sos de soia, o lingură de oțet, o jumătate de linguriță de gochugaru și câteva frunze de ceapă verde mărunțită.

5

Pe masa de lucru se așază o foaie de algă nori cu fața lucioasă în jos. Pe o treime din suprafața foii se întinde un strat din compoziția de tăiței și legume. Compoziția se rulează împreună cu foaia de nori, asigurându-se că aceasta este suficient de lipicioasă pentru a menține ruloul format. Acest proces se repetă pentru toate celelalte 3 foi de nori.

6

Fiecare rulou format se taie în patru bucăți.

7

Aluatul pentru rulade se pregătește amestecând într-un bol trei linguri de apă, oul, două linguri de făină tempura și puțină sare, până la omogenizare.

8

Fiecare bucată de ruladă se înmoaie în compoziția de aluat și se prăjește într-o tigaie cu ulei, la foc mare sau mediu, după nevoie.

9

Ruladele se prăjesc timp de 1-2 minute, până când se formează o crustă ușor aurie, apoi se scurg de ulei folosind o sită.

10

După ce toate ruladele au fost prăjite, se prăjesc din nou toate deodată în tigaie, pentru încă 3-4 minute, până când crusta devine mai aurie.

11

După ce focul este stins, ruladele se scurg și se servesc cu sosul de dipping, alături de kimchi sau de o porție de tteokbokki.

Gimmari 김말이