AutorKoreanFood
Dificultate Începător
Număr de porții: 4
Timp de pregătire5 minuteTimp de preparare1 oră 55 minuteTimp total2 ore
Pentru Galbi
Pentru servire
Pentru Galbi
1

✓ Combinați ceapa, para, usturoiul și ghimbirul într-un procesor de alimente și amestecați până obțineți o pastă, oprindu-vă din când în când pentru a curăța pereții procesorului timp de aproximativ 30 de secunde. Opriți procesorul și adăugați sosul de soia, apa, zahărul brun, mirinul și piperul negru. Continuați procesarea până când lichidele și zahărul se amestecă bine cu legumele, timp de 15 până la 30 de secunde. Transferați amestecul într-un castron mediu și amestecați-l cu ceapa verde, uleiul de susan și semințele de susan.
✓ Așezați carnea de vită într-un sac de plastic cu fermoar sau într-o tavă mare și turnați marinada peste coaste. Amestecați pentru a distribui uniform marinada, apoi sigilați sacul, eliminând cât mai mult aer posibil (dacă utilizați o tavă, înfășurați-o strâns în folie de plastic). Transferați coastele la frigider și marinati-le cel puțin 1 oră și până la 24 de ore.
✓ Setați jumătate din arzătoarele unui grătar pe gaz la cea mai înaltă setare, acoperiți și încălziți timp de 10 minute. Curățați și ungeți gratarul.
✓ Scoateți coastele din marinadă și ștergeți excesul. Așezați-le direct pe partea fierbinte a grătarului. Dacă utilizați un grătar cu cărbuni, lăsați-l descoperit; dacă utilizați un grătar cu gaz, acoperiți-l. Gătiți, întorcându-le din când în când, până când carnea de vită este gătită complet și ușor rumenită pe ambele părți, 6 până la 8 minute în total. Transferați pe un platou de servire și lăsați-le cel puțin 2 minute înainte de servire.

Pentru servire
2

✓ Serviți coastele imediat, având la îndemână o pereche de foarfece de bucătărie pentru a tăia carnea de pe os în bucăți mici. Adăugați ssamjang, frunzele de salată și garniturile.

Ingrediente asiatice de cumpărat:

Ingrediente

Pentru Galbi
Pentru servire

Indicații de preparare

Pentru Galbi
1

✓ Combinați ceapa, para, usturoiul și ghimbirul într-un procesor de alimente și amestecați până obțineți o pastă, oprindu-vă din când în când pentru a curăța pereții procesorului timp de aproximativ 30 de secunde. Opriți procesorul și adăugați sosul de soia, apa, zahărul brun, mirinul și piperul negru. Continuați procesarea până când lichidele și zahărul se amestecă bine cu legumele, timp de 15 până la 30 de secunde. Transferați amestecul într-un castron mediu și amestecați-l cu ceapa verde, uleiul de susan și semințele de susan.
✓ Așezați carnea de vită într-un sac de plastic cu fermoar sau într-o tavă mare și turnați marinada peste coaste. Amestecați pentru a distribui uniform marinada, apoi sigilați sacul, eliminând cât mai mult aer posibil (dacă utilizați o tavă, înfășurați-o strâns în folie de plastic). Transferați coastele la frigider și marinati-le cel puțin 1 oră și până la 24 de ore.
✓ Setați jumătate din arzătoarele unui grătar pe gaz la cea mai înaltă setare, acoperiți și încălziți timp de 10 minute. Curățați și ungeți gratarul.
✓ Scoateți coastele din marinadă și ștergeți excesul. Așezați-le direct pe partea fierbinte a grătarului. Dacă utilizați un grătar cu cărbuni, lăsați-l descoperit; dacă utilizați un grătar cu gaz, acoperiți-l. Gătiți, întorcându-le din când în când, până când carnea de vită este gătită complet și ușor rumenită pe ambele părți, 6 până la 8 minute în total. Transferați pe un platou de servire și lăsați-le cel puțin 2 minute înainte de servire.

Pentru servire
2

✓ Serviți coastele imediat, având la îndemână o pereche de foarfece de bucătărie pentru a tăia carnea de pe os în bucăți mici. Adăugați ssamjang, frunzele de salată și garniturile.

Coaste de vită la grătar 갈비