Pudră de muștar (opțional). Dacă aveți pudră de muștar, o amestecați cu puțină apă și o lăsăți deoparte că să fermenteze. Sau puteți măcina o linguriță de boabe de muștar și amestecați cu puțină apă.
Castravetele se taie în felii subțiri, se adaugă 1/2 linguriță de zahăr, un vârf de cuțit de sare și 1/2 linguriță de oțet. Se amestecă și se lasă deoparte.
Para se curăță de coajă și se feliază subțire. Se poate lăsa în apă cu o 1/2 linguriță de zahăr, ca să nu își schimbe culoarea.
Se fierbe un ou și se taie în două.
Se prepară sosul iute.
Se mixează 3/4 din pară, ceapa, usturoiul, ghimbirul, siropul de porumb, gochugaru, gochujang, semințele de susan, ceapa verde, sarea și sosul de soia.
Se păstrează la frigider.
Tăițeii soba se pun la fiert în apa clocotindă, se amestecă cu o lingură de lemn ca să nu se lipească și se lasă pe foc 3-5 minute.
Se strecoară și se clătesc cu apă până devin complet reci. Se lasă la scurs în strecuratoare.
Se pun tăițeii în bol. Se adaugă niște sos iute, felii de pară și de castravete. Se pune deasupra oul și pasta de muștar.
Opțional, se pot pune câteva cuburi de gheață rasă.
Ingrediente asiatice de cumpărat:
Ingrediente
Indicații de preparare
Pudră de muștar (opțional). Dacă aveți pudră de muștar, o amestecați cu puțină apă și o lăsăți deoparte că să fermenteze. Sau puteți măcina o linguriță de boabe de muștar și amestecați cu puțină apă.
Castravetele se taie în felii subțiri, se adaugă 1/2 linguriță de zahăr, un vârf de cuțit de sare și 1/2 linguriță de oțet. Se amestecă și se lasă deoparte.
Para se curăță de coajă și se feliază subțire. Se poate lăsa în apă cu o 1/2 linguriță de zahăr, ca să nu își schimbe culoarea.
Se fierbe un ou și se taie în două.
Se prepară sosul iute.
Se mixează 3/4 din pară, ceapa, usturoiul, ghimbirul, siropul de porumb, gochugaru, gochujang, semințele de susan, ceapa verde, sarea și sosul de soia.
Se păstrează la frigider.
Tăițeii soba se pun la fiert în apa clocotindă, se amestecă cu o lingură de lemn ca să nu se lipească și se lasă pe foc 3-5 minute.
Se strecoară și se clătesc cu apă până devin complet reci. Se lasă la scurs în strecuratoare.
Se pun tăițeii în bol. Se adaugă niște sos iute, felii de pară și de castravete. Se pune deasupra oul și pasta de muștar.
Opțional, se pot pune câteva cuburi de gheață rasă.