Opțiuni de imprimare:

Bibim-naengmyeon 비빔냉면

Timp de pregătire20 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total40 minute

 ½ pachet de tăiței soba
 1 linguriță boabe de muștar sau pudră de muștar
 1 castravete
 1 pară (de preferat soiul Untoasa Bosc)
 1 ou
 1 ceapă, mică
 2 căței de usturoi
 1 cm ghimbir
 5 linguri sirop de porumb sau de orez
 4 linguri de gochugaru
 2 linguri de gochujang
 1 lingură semințe de susan
 3 bucăți de ceapă verde
 2 lingurițe de sare
 1 lingură sos de soia
 ulei de susan
1

Pudră de muștar (opțional). Dacă aveți pudră de muștar, o amestecați cu puțină apă și o lăsăți deoparte că să fermenteze. Sau puteți măcina o linguriță de boabe de muștar și amestecați cu puțină apă.

2

Castravetele se taie în felii subțiri, se adaugă 1/2 linguriță de zahăr, un vârf de cuțit de sare și 1/2 linguriță de oțet. Se amestecă și se lasă deoparte.
Para se curăță de coajă și se feliază subțire. Se poate lăsa în apă cu o 1/2 linguriță de zahăr, ca să nu își schimbe culoarea.
Se fierbe un ou și se taie în două.

3

Se prepară sosul iute.
Se mixează 3/4 din pară, ceapa, usturoiul, ghimbirul, siropul de porumb, gochugaru, gochujang, semințele de susan, ceapa verde, sarea și sosul de soia.
Se păstrează la frigider.

4

Tăițeii soba se pun la fiert în apa clocotindă, se amestecă cu o lingură de lemn ca să nu se lipească și se lasă pe foc 3-5 minute.
Se strecoară și se clătesc cu apă până devin complet reci. Se lasă la scurs în strecuratoare.

5

Se pun tăițeii în bol. Se adaugă niște sos iute, felii de pară și de castravete. Se pune deasupra oul și pasta de muștar.

Opțional, se pot pune câteva cuburi de gheață rasă.

Informații nutriționale

Cantitate per porție
Calorii 120Calorii din grăsimi 12
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 50g77%

Grăsimi saturate 80g400%
Grăsimi nesaturate 11g
Colesterol 10mg4%
Potasiu 30mg1%
Total carbohidrați 10g4%

Fibre dietetice 10g40%
Zaharuri 20g

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică în funcție de necesarul de calorii.