Opțiuni de imprimare:

Supă de kimchi cu porc și tofu 김치국

Timp de pregătire10 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total50 minute

 200 gr kimchi
 200 gr carne de porc
 2 linguri gochujang
 1 l de apă
 2 buc de ceapă verde
 200 gr tofu
1

Kimchiul se scurge de apă (nu arunca zeama scursă!) și se taie în bucați medii, tofu și carnea de porc se taie în cubulețe.

2

Într-o crăticioară se pune kimchiul, carnea de porc cubulețe, lichidul de la kimchi, zahărul și gochujang.

3

Se adaugă apă și se fierbe aproximativ 30 de minute. Se adaugă tofu și se mai fierbe încă 10 minute la foc mic.

4

Se pune ceapă verde tăiată mărunt și se ia de pe foc. Se servește fierbinte cu orez.

5

Dacă nu aveți un rice cooker, orezul se prepară astfel: se spală două căni de orez în apă rece, se clătește până când apa nu mai este tulbure. Se pune orezul într-o oală, de preferat una mai grea sau una de fontă. Se adaugă două căni de apă și se lasă la înmuiat 30 de minute. Se fierbe cu capac la foc mediu cam 7-8 minute sau până când apar bulele. Se amestecă de câteva ori cu o lingură și se acoperă din nou. Se dă focul foarte mic și se mai ține încă 10 minute. Se stinge focul și se amestecă orezul cu o lingură, ca să elibereze aburul. Se lasă oala acoperită, ca orezul să se păstreze cald.

Informații nutriționale

Cantitate per porție
Calorii 120Calorii din grăsimi 12
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 50g77%

Grăsimi saturate 80g400%
Grăsimi nesaturate 11g
Colesterol 10mg4%
Potasiu 30mg1%
Total carbohidrați 10g4%

Fibre dietetice 10g40%
Zaharuri 20g

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică în funcție de necesarul de calorii.