✓ Turnați apa (6 căni) într-un vas mediu/mare și adaugati algele marine uscate și anșoa-ul. Lăsați să fiarbă timp de 10 minute, descoperit, la căldură medie.
✓ Scoateți (și aruncați) algele marine și adăugați feliile de ridiche. Lăsați să fiarbă ridichea și anșoa-ul timp de încă 10 minute.
✓ Scoateți și lăsați deoparte feliile de ridiche. Strecurați bulionul fiert printr-o pânză umedă pentru a îndepărta particulele mici din algele marine și anșoa (dacă nu vă deranjează aceste particule care plutesc în supă, puteți sări peste strecurare și să îndepărtați doar anșoa-ul din bulion).
✓ Clătiți câteva fish cakes sub apă fierbinte pentru a îndepărta excesul de ulei. Tăiați fish cake-urile în bucăți mici dreptunghiulare. Sau tăiați-le în fâșii lungi și înfigeți-le cu niște scobitori din lemn pentru un aspect mai elegant.
✓ Lăsați bulionul și ridichea să fiarbă la căldură medie-ridicată și adăugați sosul de soia, vinul de orez și usturoiul. Amestecați scurt. După ce a fiert, reduceți la foc mediu. Adăugați fish cake-urile în supă și lăsați să fiarbă până când devin moi (aproximativ 3 până la 5 minute). În funcție de dimensiunea vasului, puteți stropi puțina supă peste fish cakes pentru a intensifica aroma. Adăugați puțină sare, după gust, dacă este necesar. Presărați puțin piper negru măcinat și ceapă verde chiar înainte de servire.
✓ Serviți fierbinte cu orez aburit proaspăt gătit.
Ingrediente asiatice de cumpărat:
Fish Cake SEA STORY 450g
disponibil în magazineIngrediente
Indicații de preparare
✓ Turnați apa (6 căni) într-un vas mediu/mare și adaugati algele marine uscate și anșoa-ul. Lăsați să fiarbă timp de 10 minute, descoperit, la căldură medie.
✓ Scoateți (și aruncați) algele marine și adăugați feliile de ridiche. Lăsați să fiarbă ridichea și anșoa-ul timp de încă 10 minute.
✓ Scoateți și lăsați deoparte feliile de ridiche. Strecurați bulionul fiert printr-o pânză umedă pentru a îndepărta particulele mici din algele marine și anșoa (dacă nu vă deranjează aceste particule care plutesc în supă, puteți sări peste strecurare și să îndepărtați doar anșoa-ul din bulion).
✓ Clătiți câteva fish cakes sub apă fierbinte pentru a îndepărta excesul de ulei. Tăiați fish cake-urile în bucăți mici dreptunghiulare. Sau tăiați-le în fâșii lungi și înfigeți-le cu niște scobitori din lemn pentru un aspect mai elegant.
✓ Lăsați bulionul și ridichea să fiarbă la căldură medie-ridicată și adăugați sosul de soia, vinul de orez și usturoiul. Amestecați scurt. După ce a fiert, reduceți la foc mediu. Adăugați fish cake-urile în supă și lăsați să fiarbă până când devin moi (aproximativ 3 până la 5 minute). În funcție de dimensiunea vasului, puteți stropi puțina supă peste fish cakes pentru a intensifica aroma. Adăugați puțină sare, după gust, dacă este necesar. Presărați puțin piper negru măcinat și ceapă verde chiar înainte de servire.
✓ Serviți fierbinte cu orez aburit proaspăt gătit.