✓ Se taie varza napa în sferturi și se clătește sub jet de apă rece. Asigurați-vă că tulpina este intactă.
✓ Se dizolvă sarea de mare în apa, într-un castron mare. Se înmoaie varza în apa sărată una câte una și se transferă pe o tavă.
✓ Se ia o cantitate mică de sare de gătit și se sărează partea albă a verzei. Se deschide fiecare frunză cu grijă și se presară sare pe partea albă. Se păstrează apa sărată de la înmuierea verzei pentru utilizare ulterioară.
✓ Se pune varza sărată într-un sac de plastic alimentar mare și se toarnă apa sărată păstrată. Se închide sacul de plastic.
✓ Se lasă varza deoparte timp de 6 ore pentru a se marina. Se rotește varza cu partea înclinată în jos la fiecare 2 ore.
✓ După ce procesul de înmuiere este terminat, se clătește varza sub jet de apă rece, în special partea albă groasă, pentru a se îndepărta sarea. Se așează într-o strecurătoare și se lasă să se scurgă timp de 1 oră.
✓ În timp ce se așteaptă, se pregătește pasta de orez glutinos. Se amestecă făina de orez glutinos cu apă într-un vas și se fierbe la foc mediu timp de 5-8 minute, până se îngroașă. După ce este gata, se transferă pasta de orez într-un castron de dimensiuni medii și se lasă să se răcească. Se adaugă fulgii de chili coreeani după ce s-a răcit. Apoi, se amestecă bine.
✓ Se pregătește un castron mare și se adaugă ridichea, sarea de mare, sosul de pește și creveții sărați. Se lasă timp de 10 minute să se marineze. Se adaugă ceapa verde, morcovii, usturoiul tocat, ghimbirul tocat, zahărul, ceapa și amestecul de fulgi de chili coreeni. Se amestecă bine.
✓ Se așează un sfert de varză pe o tavă. Se întinde condimentul peste fiecare frunză (trebuie să se condimenteze doar o parte a frunzei). Se repetă acest pas pentru restul verzei. Nu se desprind frunzele verzei de tulpină.
✓ Se transferă kimchi-ul într-un recipient ermetic și se închide capacul. Se lasă la temperatura camerei timp de 24 de ore, apoi se mută în frigider. Deși se poate consuma după ce s-a răcit, este bine să se aștepte încă 3-4 zile pentru a obține cel mai bun gust.
Ingrediente asiatice de cumpărat:
Ingrediente
Indicații de preparare
✓ Se taie varza napa în sferturi și se clătește sub jet de apă rece. Asigurați-vă că tulpina este intactă.
✓ Se dizolvă sarea de mare în apa, într-un castron mare. Se înmoaie varza în apa sărată una câte una și se transferă pe o tavă.
✓ Se ia o cantitate mică de sare de gătit și se sărează partea albă a verzei. Se deschide fiecare frunză cu grijă și se presară sare pe partea albă. Se păstrează apa sărată de la înmuierea verzei pentru utilizare ulterioară.
✓ Se pune varza sărată într-un sac de plastic alimentar mare și se toarnă apa sărată păstrată. Se închide sacul de plastic.
✓ Se lasă varza deoparte timp de 6 ore pentru a se marina. Se rotește varza cu partea înclinată în jos la fiecare 2 ore.
✓ După ce procesul de înmuiere este terminat, se clătește varza sub jet de apă rece, în special partea albă groasă, pentru a se îndepărta sarea. Se așează într-o strecurătoare și se lasă să se scurgă timp de 1 oră.
✓ În timp ce se așteaptă, se pregătește pasta de orez glutinos. Se amestecă făina de orez glutinos cu apă într-un vas și se fierbe la foc mediu timp de 5-8 minute, până se îngroașă. După ce este gata, se transferă pasta de orez într-un castron de dimensiuni medii și se lasă să se răcească. Se adaugă fulgii de chili coreeani după ce s-a răcit. Apoi, se amestecă bine.
✓ Se pregătește un castron mare și se adaugă ridichea, sarea de mare, sosul de pește și creveții sărați. Se lasă timp de 10 minute să se marineze. Se adaugă ceapa verde, morcovii, usturoiul tocat, ghimbirul tocat, zahărul, ceapa și amestecul de fulgi de chili coreeni. Se amestecă bine.
✓ Se așează un sfert de varză pe o tavă. Se întinde condimentul peste fiecare frunză (trebuie să se condimenteze doar o parte a frunzei). Se repetă acest pas pentru restul verzei. Nu se desprind frunzele verzei de tulpină.
✓ Se transferă kimchi-ul într-un recipient ermetic și se închide capacul. Se lasă la temperatura camerei timp de 24 de ore, apoi se mută în frigider. Deși se poate consuma după ce s-a răcit, este bine să se aștepte încă 3-4 zile pentru a obține cel mai bun gust.