AutorKoreanFood
Dificultate Intermediar
Număr de porții: 4
Timp de pregătire25 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total55 minute
1

Orezul se spală și se prepară în fierbătorul pentru orez, cu mai puțină apă decât de obicei.

2

Se pune la fiert o oală cu apă și sare, iar într-un bol se pun cuburi de gheață și apă. Spanacul se opărește în apa care fierbe, se lasă cam 20 de secunde, apoi se cufundă în bolul cu gheață. Se scoate și se stoarce bine. Se pune într-un bol, se amestecă cu o linguriță de ulei de susan, o linguriță de sos de soia și un cățel de usturoi tocat.

3

Morcovul se curăță, se spală și se feliază julienne. Se amestecă cu puțină sare, se lasă 10 min să se înmoaie. Se scurge zeama și se călește pe foc 5 minute. Ridichea murată și castravetele se taie bețigașe. Carnea se taie felii subțiri sau se lasă așa cum a fost gătită, important este să nu fie prea zemoasă sau uleioasă. În rețeta de față s-a folosit carne de vită gătită, tăiată felii subțiri, marinată cu usturoi, ulei de susan, sare și piper.

4

Se bat cele două ouă și se prăjesc într-o tigaie non-adezivă la foc mic asemenea unei clătite. Clătita din ou se scoate pe o farfurie și se taie felii subțiri.

5

Orezul se scoate din fierbătorul de orez cât este înca fierbinte, se adaugă o lingură de ulei de susan și puțină sare. Se amestecă bine cu paleta sau cu o lingură. Se lasă puțin la răcit.

6

Când toate ingredientele sunt pregătite și orezul s-a răcit puțin, se poziționează pe suportul de bambus o foaie nori cu partea lucioasă în jos și se adaugă o lingură și jumătate de orez. Se aplică pe ¾ din suprafața algei, lăsând o latură fără orez.

7

Peste orez se pun câteva feliuțe de morcovi, spanac, o felie de ou, un bețigaș de ridiche murată, unul de castravete, carnea și se rulează până la capăt.

8

Transferați ruloul pe un tocător, ungeți-l tot cu puțin ulei de susan și tăiați în rulouri mici cu grosimea de 1,5-2 cm.
Păstrați în apropiere un prosop de bucătărie sau un șervețel umezit pentru a preveni lipirea orezului de degete și cuțit. Ștergeți cuțitul după fiecare tăiere dacă este necesar.
Presărați semințe de susan peste rulouri. Serviți cu sos de soia.

Ingrediente asiatice de cumpărat:

Ingrediente

Indicații de preparare

1

Orezul se spală și se prepară în fierbătorul pentru orez, cu mai puțină apă decât de obicei.

2

Se pune la fiert o oală cu apă și sare, iar într-un bol se pun cuburi de gheață și apă. Spanacul se opărește în apa care fierbe, se lasă cam 20 de secunde, apoi se cufundă în bolul cu gheață. Se scoate și se stoarce bine. Se pune într-un bol, se amestecă cu o linguriță de ulei de susan, o linguriță de sos de soia și un cățel de usturoi tocat.

3

Morcovul se curăță, se spală și se feliază julienne. Se amestecă cu puțină sare, se lasă 10 min să se înmoaie. Se scurge zeama și se călește pe foc 5 minute. Ridichea murată și castravetele se taie bețigașe. Carnea se taie felii subțiri sau se lasă așa cum a fost gătită, important este să nu fie prea zemoasă sau uleioasă. În rețeta de față s-a folosit carne de vită gătită, tăiată felii subțiri, marinată cu usturoi, ulei de susan, sare și piper.

4

Se bat cele două ouă și se prăjesc într-o tigaie non-adezivă la foc mic asemenea unei clătite. Clătita din ou se scoate pe o farfurie și se taie felii subțiri.

5

Orezul se scoate din fierbătorul de orez cât este înca fierbinte, se adaugă o lingură de ulei de susan și puțină sare. Se amestecă bine cu paleta sau cu o lingură. Se lasă puțin la răcit.

6

Când toate ingredientele sunt pregătite și orezul s-a răcit puțin, se poziționează pe suportul de bambus o foaie nori cu partea lucioasă în jos și se adaugă o lingură și jumătate de orez. Se aplică pe ¾ din suprafața algei, lăsând o latură fără orez.

7

Peste orez se pun câteva feliuțe de morcovi, spanac, o felie de ou, un bețigaș de ridiche murată, unul de castravete, carnea și se rulează până la capăt.

8

Transferați ruloul pe un tocător, ungeți-l tot cu puțin ulei de susan și tăiați în rulouri mici cu grosimea de 1,5-2 cm.
Păstrați în apropiere un prosop de bucătărie sau un șervețel umezit pentru a preveni lipirea orezului de degete și cuțit. Ștergeți cuțitul după fiecare tăiere dacă este necesar.
Presărați semințe de susan peste rulouri. Serviți cu sos de soia.

Kimbap 김밥