Opțiuni de imprimare:

Jjajangmyeon 짜장면

Timp de pregătire10 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total35 minute

 1 pachet de tăiței Jjajangmyeon
 250 gr carne de porc
 1 dovlecel
 2 cartofi
 sare
 1 ceapă mare
 3 linguri de ulei
 3 linguri de pastă pentru Jjajangmyeon (de fasole neagră)
 2 linguri de amidon din cartofi, combinate cu 50 ml apă și o linguriță de zahăr
 1 linguriță de ulei de susan
 1 castravete, tăiat Julienne, pentru ornat apă
1

Ceapa, dovlecelul și castraveții se curăță și se spală. Se taie în cuburi. Carnea se taie în cubulețe de 1/2 cm.

2

Se pune un wok pe foc și când s-a înfierbântat se adaugă o lingură de ulei. Se adaugă bucățile de carne. Se prăjesc 4-5 minute minute până când încep să se rumenească.

3

Se adaugă legumele și se călesc cam 3 minute. Se formează un spațiu gol în mijlocul wokului, se adaugă 2 linguri de ulei și 2 linguri de pastă de fasole neagră. Se prăjește cam 1 minut, apoi se amestecă cu restul ingredientelor.

4

Se toarnă 2 căni de apă în wok (puteți folosi apa în care ați fiert tăițeii) și se fierbe 10 minute, cu capacul pus. Se gustă cartofii și dacă sunt fierți se poate adăuga amestecul de apă cu amidon. Se amestecă până când se îngroașă. Se adaugă uleiul de susan și se ia de pe foc.

5

Tăițeii se fierb, se clătesc cu apă rece și se scurg.

6

Într-un bol se pun tăițeii, iar deasupra se adaugă sosul jjajang. Se orneaza cu castraveți și se servește cu kimchi sau daikon murat.

Informații nutriționale

Cantitate per porție
Calorii 120Calorii din grăsimi 12
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 50g77%

Grăsimi saturate 80g400%
Grăsimi nesaturate 11g
Colesterol 10mg4%
Potasiu 30mg1%
Total carbohidrați 10g4%

Fibre dietetice 10g40%
Zaharuri 20g

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică în funcție de necesarul de calorii.