AutorKoreanFood
Dificultate Intermediar
Număr de porții: 4
Timp de pregătire15 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total25 minute
1

✓ Amestecați bine carnea de vită cu vinul de orez și piperul negru într-un castron.
✓ Încălziți o oală de dimensiuni medii la foc mediu-mare. Adăugați carnea și amestecați. (Nu este nevoie să adăugați ulei, deoarece carnea ar trebui să aibă grăsime) Gătiți până se rumenește.
✓ Adăugați cartofii și amestecați timp de aproximativ 2 min.
✓ Turnați apa de orez și începeți să fierbeți. Adăugați pasta de soia coreeană (doenjang) și sosul picant coreean (ssamjang) în apă, folosind o sită, astfel încât să se dizolve mai ușor. Adăugați fulgii de chili coreeni (gochugaru) și usturoiul. Amestecați.
✓ Odată ce apa începe să fiarbă, adăugați dovlecii și ceapa. Fierbeți timp de 1 min.
✓ Adăugați ciupercile și tofu și fierbeți timp de 1 min.
✓ Adăugați ceapa verde și ardeii iuți și fierbeți încă 1 min. Luați de pe foc.
✓ Serviți cu orez fiert și alte garnituri coreene.

Ingrediente asiatice de cumpărat:

Ingrediente

Indicații de preparare

1

✓ Amestecați bine carnea de vită cu vinul de orez și piperul negru într-un castron.
✓ Încălziți o oală de dimensiuni medii la foc mediu-mare. Adăugați carnea și amestecați. (Nu este nevoie să adăugați ulei, deoarece carnea ar trebui să aibă grăsime) Gătiți până se rumenește.
✓ Adăugați cartofii și amestecați timp de aproximativ 2 min.
✓ Turnați apa de orez și începeți să fierbeți. Adăugați pasta de soia coreeană (doenjang) și sosul picant coreean (ssamjang) în apă, folosind o sită, astfel încât să se dizolve mai ușor. Adăugați fulgii de chili coreeni (gochugaru) și usturoiul. Amestecați.
✓ Odată ce apa începe să fiarbă, adăugați dovlecii și ceapa. Fierbeți timp de 1 min.
✓ Adăugați ciupercile și tofu și fierbeți timp de 1 min.
✓ Adăugați ceapa verde și ardeii iuți și fierbeți încă 1 min. Luați de pe foc.
✓ Serviți cu orez fiert și alte garnituri coreene.

Doenjang Jjigae 된장찌개