Kimchiul se scurge de apă (nu arunca zeama scursă!) și se taie în bucați medii, tofu și carnea de porc se taie în cubulețe.
Într-o crăticioară se pune kimchiul, carnea de porc cubulețe, lichidul de la kimchi, zahărul și gochujang.
Se adaugă apă și se fierbe aproximativ 30 de minute. Se adaugă tofu și se mai fierbe încă 10 minute la foc mic.
Se pune ceapă verde tăiată mărunt și se ia de pe foc. Se servește fierbinte cu orez.
Dacă nu aveți un rice cooker, orezul se prepară astfel: se spală două căni de orez în apă rece, se clătește până când apa nu mai este tulbure. Se pune orezul într-o oală, de preferat una mai grea sau una de fontă. Se adaugă două căni de apă și se lasă la înmuiat 30 de minute. Se fierbe cu capac la foc mediu cam 7-8 minute sau până când apar bulele. Se amestecă de câteva ori cu o lingură și se acoperă din nou. Se dă focul foarte mic și se mai ține încă 10 minute. Se stinge focul și se amestecă orezul cu o lingură, ca să elibereze aburul. Se lasă oala acoperită, ca orezul să se păstreze cald.
Ingrediente asiatice de cumpărat:
Ingrediente
Indicații de preparare
Kimchiul se scurge de apă (nu arunca zeama scursă!) și se taie în bucați medii, tofu și carnea de porc se taie în cubulețe.
Într-o crăticioară se pune kimchiul, carnea de porc cubulețe, lichidul de la kimchi, zahărul și gochujang.
Se adaugă apă și se fierbe aproximativ 30 de minute. Se adaugă tofu și se mai fierbe încă 10 minute la foc mic.
Se pune ceapă verde tăiată mărunt și se ia de pe foc. Se servește fierbinte cu orez.
Dacă nu aveți un rice cooker, orezul se prepară astfel: se spală două căni de orez în apă rece, se clătește până când apa nu mai este tulbure. Se pune orezul într-o oală, de preferat una mai grea sau una de fontă. Se adaugă două căni de apă și se lasă la înmuiat 30 de minute. Se fierbe cu capac la foc mediu cam 7-8 minute sau până când apar bulele. Se amestecă de câteva ori cu o lingură și se acoperă din nou. Se dă focul foarte mic și se mai ține încă 10 minute. Se stinge focul și se amestecă orezul cu o lingură, ca să elibereze aburul. Se lasă oala acoperită, ca orezul să se păstreze cald.