Seul este așezat în centrul peninsulei Coreea. Orașul a fost întemeiat în anul 18 î. Hr. și adăpostește peste 100 de muzee. Fiecare dintre acestea are o unicitate incontestabilă și își merită locul pe listele de obiective must-see ale turiștilor. Cu toate acestea, există câteva a căror vizită nu poate fi omisă atunci când ai ocazia să faci acest lucru. Dacă muzeele nu reprezintă în mod particular o atracție pentru tine, acestea pot deveni datorită modalității inedite prin care îți poți îmbogăți cunoștințele despre trecut, viitor, artă, istorie, războaie, roboți, mâncare sau multe alte domenii.

  1. Unul dintre muzeele pe care trebuie să le vizitezi e și cel mai mare din Asia. Este vorba despre Muzeul Național al Coreei și nu poate fi vizitat într-o singură zi din cauza mărimii sale impresionante și a celor 12 000 de relicve pe care le adăpostește. Printre operele artistice de valoare excepțională pe care le poți vedea în muzeu se numără comoara națională „Arzătorul de tămâie din bronz aurit din Baekje”, coroana din aur și jad descoperite în mormântul Hwangnamtaechong sau Pagoda Gyeongcheonsa cu 10 etaje din templul cu același nume, care a fost desemnată bun național.
  2. Teddy Bear Museum N Seoul Tower este un must-see în topul muzeelor coreene și un loc inedit care prezintă istoria țării cu ajutorul unor ursuleți de pluș. Schimbările prin care a trecut orașul Seul din cele mai vechi timpuri și până în prezent sunt ilustrate într-o manieră nostimă și ușor de înțeles pentru turiști. Tot cu ajutorul jucăriilor din pluș, turiștii pot vedea scene care înfățișează aspecte contemporane ale stilului de viață al locuitorilor din Seul. Ceea ce a câștigat popularitatea acestui obiectiv turistic este locația sa – Observatorul N Seoul Tower, care oferă o vedere panoramică sublimă asupra orașului.
  3. Muzeul de Mobilă al Coreei se numără printre puținele obiective turistice unde ai nevoie de rezervare pentru a putea vedea cele peste 2 000 de exponate. Muzeul istoric înfățișează arhitectura coreeană și găzduiește piese de mobilier alături de 10 case tradiționale coreene numite hanok. Colecțiile sunt clasificate în funcție de locul de care aparțin în mod normal într-o casă (bucătărie, dormitor sau cameră de oaspeți), dar și în funcție de materialul din care sunt confecționate piesele (hârtie, pin ori bambus). Dacă vrei să vezi modul în care trăiau familiile coreene de nobili, trebuie să treci pe lista ta de obiective turistice acest muzeu din Seul.
  4. Cele mai multe dintre muzeele lumii sunt istorice, iar recomandarea noastră este să îl vizitezi pe acela cu una dintre cele mai complexe expoziții din lume: Muzeul Războiului din Seul. Un loc important în cadrul acestuia este ocupat de colecția de arme care datează din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, dar și de cea reprezentativă pentru Războiul din Vietnam. Acest muzeu este unul pe care trebuie să îl vizitezi chiar dacă istoria militară nu este cea mai mare pasiune a ta. Colecțiile sale de exponate reușesc să creeze o conexiune între trecut și prezent, din paleolitic până în epoca modernă.
  5. Muzeul de Artă Leeum, Samsung găzduiește exponate care aparțin atât artei tradiționale coreene, cât și celei contemporane. Printre operele primei expoziții se numără lucrări artistice precum picturi, sculpturi din ceramică sau opere caligrafice. Cea de-a doua secțiune a muzeului include lucrări ale unor artiști contemporani coreeni, dar și străini.