Deseori, atunci când mergi în concediu într-o destinație nouă, te pregătești temeinic cu privire la locațiile pe care vrei să le vizitezi. Îți setezi obiective în funcție de locație, tradițiile și cultura țării respective, însă uneori omiți să planifici activități în funcție de anotimpul în care are loc șederea ta.

Coreea se bucură de diversitatea formelor naturii, miresmele încântătoare și culorile deosebite care înconjoară fiecare loc.

1. Primăvara are aceeași durată că la noi (din martie până în mai), iar temperaturile sunt plăcute, ideale pentru plimbări în aer liber. Poți admira florile de cireș, forsythia, azalee, magnolii și liliac, care sunt înflorite pe toată perioada acestor trei luni. Primăvara în Coreea au loc cele mai frumoase festivaluri care prevestesc un nou început. Festivalul Internațional Maehwa din Gwangyang care se organizează la finalul lunii martie are printre cei mai mulți arbori de prun din Coreea. În cadrul acestuia, te poți bucura de o lungă plimbare sub încântătoarele flori de prun.

În luna aprilie nu trebuie să ratezi Jinhae Gunhangje Festival sau Festivalul Florilor de Cireș. În această perioadă te poți plimba printr-un tunel plin de cireși înfloriți. Atât culorile, cât și mirosul o să te încânte, iar la fiecare adiere de vânt cireșii își scutură din flori, imaginea rezultată fiind una de-a dreptul încântătoare.

Dacă alegi să vizitezi Coreea primăvară, nu omite preparatele specifice acestui anotimp: oi-muchim, jindallae-hwajeon, baechu-kimchi, kkaennip-jangajji, geumjeong kong-bap, aitang.

2. Vara începe în luna iunie și se sfârșește în august, temperaturile fiind cuprinse între 20 — 26 de grade Celsius. Vara au loc cele mai multe festivaluri în aer liber, iar cel mai cunoscut la nivel internațional e Boryeong Mud Festival. După cum îi spune și numele, pe perioada acestuia ai parte de mult noroi (lupte, băi, masaje). Desigur, seara petrecerea se mută pe plajă, unde te poți bucura de focuri de artificii și muzică bună.

Un alt motiv să vizitezi Coreea vara este Busan Sea Festival. Acest festival se întinde pe șase plaje, iar fiecare dintre acestea are o altă tematică și activități diferite. Pentru a avea parte de o vacanță interactivă, îți recomandăm să participi la activitățile desfășurate pe fiecare plajă.

Cele mai apreciate preparate, ideale pentru vară sunt: supă de pui răcită în zeamă de ginseng, miniclatite și prăjitură de orez. Acestora li se adaugă perișoarele de orz în punch omijja, pregătite din chili verde, maneul-jangajji sau myeongnanjeot.

3. Toamna este cunoscută pentru nuanțele aurii și priveliștea deosebită pe care o oferă. În Coreea toamna cerul este foarte albastru și clar, ceea ce face din această perioadă una ideală pentru plimbări. Este sezonul recoltelor și de aceea te invităm să vizitezi satele tradiționale care au păstrat obiceiurile din strămoși.

Cea mai importantă sărbătoare pentru coreeni este Chuseok, când toți membrii familiei se întorc acasă pentru a fi aproape de cei dragi. În această perioadă se mănâncă gaeseong mu-jjim, susam-naengchae, bambap și yukgaejang.

4. Iarna trebuie să vizitezi neapărat regiunile muntoase din Gangwon-do, loc în care covorul de zăpadă acoperă toată suprafața, iar priveliștea este magnifică. Un eveniment important la care trebuie să participi este Gimjangul, mai exact prepararea gimjang Kimchi-ului, care trebuie gătit cu atenție pentru a rezista pe toată perioada iernii.

Bucură-te de priveliștea anotimpului preferat și planifică-ți acum următorul concediu. Indiferent ce alegi, nu uita să îți iei aparatul de fotografiat cu tine, pentru a surprinde momentele cu adevărat speciale.