Cu o istorie bogată în spate, festivalurile lunii se bazează pe ritualuri și mituri agricole și își continuă existența până în ziua de azi.

Luna 1
Seollal este una dintre cele mai mari sărbători din Coreea, fiind celebrat Anul Nou. Cu ocazia acestuia, coreenii își demonstrează respectul față de părinți, persoanele mai în vârstă din familie și strămoși. În ziua de Seollal, aceștia se îmbracă tradițional și mănâncă supă de orez, un preparat specific sărbătorii.

Daeboreum, prima lună plină din an, se sărbătorește în data de 15 ianuarie. Pentru a celebra evenimentul, agricultorii ard hamei de iarbă uscată în scopul de a ucide insectele care dăunează culturilor, iar cenușa se consideră a fi o sursă de fertilizare pentru terenuri. Totodată, un grup de oameni se rotesc în jurul unor cărbuni acoperiți cu cutii găurite, ei fiind sursa de aprindere a focului.

Luna a 2-a
Meoseumnal este dedicată slujitorilor și sclavilor din Coreea. În timpurile vechi, acestora li se permitea să sărbătorească, o zi cu alimente, cântece și dansuri, cheltuielile fiind suportate de către stăpâni. Scopul evenimentului era de a-i încuraja pe slujitori să lucreze mai bine în anul ce urmează. Pentru a se bucura din plin, aceștia mâncau tort tradițional de orez. Porțiile revenite fiecăruia erau în funcție de vârsta lor, deoarece considerau că acest lucru le aduce noroc.

Yongdeungje îl celebrează pe zeul vântului, despre care se spune că coboară pe Pământ în prima zi a lunii și urcă după 20 de zile. Odată cu venirea lui, încep vânturile puternice, iar oamenii efectuează un ritual pentru a-l liniști. Dacă în ziua de 20 februarie plouă, ziua în care Yongdeungje urcă în cer, anul o să fie unul fructuos și bogat.

Luna a 3-a
Samjinnal sărbătorește venirea primăverii și este considerată o zi norocoasă pentru coreeni. Întreaga natură învie la viață, copacii și florile înfloresc, iar animalele se trezesc din somnul de iarnă. Oamenii sărbătoresc cu clătite de orez cu flori, fidea și beau Dugyeonju.

Luna a 4-a
Hansik se celebrează după 105 zile de la solstițiul de iarnă, fiind unul dintre cele mai mari festivaluri coreene. Hansik anunță începerea sezonului de agricultură, iar preparatele specifice acestui eveniment sunt supa de mugur, găluștele galbene și tortul.

Chopail, cunoscută ca fiind ziua de naștere a lui Buddha, se sărbătorește în 8 aprilie. Coreenii confecționează felinare din hârtie, în funcție de numărul membrilor familiei. Acestea au formă de flori, fructe, animale și altele, și sunt așezate în fața casei.

Luna a 5-a
Dano este un festival tradițional care sărbătorește primăvara și agricultura. În ziua de 5 mai, femeile își spală părul în apă fiartă și Changpo, iar bărbații poartă la brâu rădăcini de iris, pentru alungarea spiritelor rele. Alimentele care se consumă sunt prăjiturile de orez și plante.

Luna a 6-a
Yudu se sărbătorește în speranța de a scăpa de fantome și spirite rele. Ritualul festivalului constă în spălarea părului în râuri care curg spre Est, iar odată cu murdăria, pleacă și spiritele rele.

Sambok este considerată ca fiind cea mai fierbinte zi de vară. Coreenii sărbătoresc mâncând fructe proaspete, alimente tradiționale și beau băuturi alcoolice.

Luna a 7-a
Chilseok celebrează tradiția coreeană, fiind centrat pe activitățile de țesut ale femeilor. Ca preparate principale, se mănâncă clătite și fidea de grâu.

Baekjung derivă din cuvântul ”Baek”, însemnând sute, semnificând sutele de semințe ale fructelor și legumelor. Coreenii profită de această zi pentru a se odihni, sperând la un sezon bogat. Cu ocazia acestui festival, se consumă alimente din cartofi, făină, grâu, dar și legume sălbatice.

Luna a 8-a
Chuseok, cunoscut și sub denumirea de Hangaw este unul dintre cele mai mari festivaluri tradiționale. În 15 august, sub luna plină, coreenii se bucură de jocurile tradiționale precum dansuri și meciuri de luptă. Chuseok este unul dintre cele mai festive și mai bogate evenimente din timpul anului.

Luna a 9-a
Jungu sau Jungyangjeol se sărbătorește în 9 septembrie și este considerată o zi norocoasă. În cadrul acestui eveniment oamenii servesc clătite și ceai de miere.

Luna a 10-a
Sandalgosa celebrează zeii casei pentru pace și stabilitatea familiei. Fiecare familie își alege propria zi în care să îndeplinească ritualul. Acesta presupune înfășurarea unei frânghii în jurul casei și trasarea unui strat de lut roșu pe podea, pentru protejarea locuinței de spiritele rele.

Sondolpoong sau Sonseokpong este un vânt puternic care, de obicei, suflă în 20 octombrie. Povestea spune că exista un barcagiu care a fost ucis sub o acuzație falsă, iar pentru a se răzbuna vine sub formă de vânt puternic.

Luna a 11-a
Dongji este festivalul dedicat celei mai lungi nopți și celei mai scurte zile. În această zi coreenii mănâncă Patjuk, deoarece se crede că acest preparat îndepărtează spiritele rele.

Luna a12-a
Seotdal Geumeum a fost stabilit pentru a marca ultima zi din an. Pe perioada festivalului, oamenii poartă măști în timp ce bat toba, scopul fiind de a speria și alunga răul și spiritele care bântuie.