Dacă plănuiești să vizitezi capitala Coreei și vrei să ai parte de experiențe nonconformiste, noi îți oferim câteva sugestii amuzante și interesante cărora trebuie să le găsești loc pe lista ta de activități.

  1. Cartierul Gangnam

Nu poți să pleci din acest cartier fără a-ți face o poză unde a fost filmat faimosul videoclip al melodiei Gangnam Style. Și dacă nu te grăbești, poți opta și pentru câteva ore de dans, deoarece Def Company oferă cursuri pasionaților de dans, iar majoritatea participanților sunt străini care vor să se distreze. Înainte de a pleca din acest cartier, asigură-te că ai luat câteva suveniruri precum: ochelarii cu rame mari, din plastic și fără lentile sau hainele în stil Gangnam.

  1. Bea cafea de la Hello Kitty

Există foarte multe cafenele, unele cu tematică mai neobișnuită, printre care și Hello Kitty. Iar dacă nu ești un iubitor al cafelei, poți opta pentru un fresh sau un suc, există o gamă diversificată de băuturi.

  1. Evenimente pe străzi

E mai mult decât obligatoriu să participi la manifestările care au loc pe străzile din Seul, deoarece acestea presupun un adevărat spectacol. Sunt demonstrații de flashmobs și taekwondo sau diferite filmări la care pot participa și spectatorii.

  1. Vizitează cele Cinci Palate

Cele Cinci Palate (Palatul Gyeongbokgung, Palatul Deoksugung, Palatul Changdeokgung, Palatul Changgyeong și Palatul Gyeonghuigung), reprezentând reședința regală, sunt situate în centrul orașului, foarte aproape unele de altele. În cadrul acestora se desfășoară evenimente zilnice, unul dintre cele mai interesante fiind schimbul de gardă.

  1. Muzeele din Seul

Dacă la noi în țară există anumite limite în ceea ce privește obiectele pe care le poți vedea într-un muzeu, în Seul te poți bucura de exponate precum: mâncare, diferite lucruri tradiționale sau moderne, obiecte casnice, haine, dar și avioane și tancuri.

  1. Grădina Zoologică

Pe o întindere uriașă, cu un cadru unic, se află Grădina Zoologică din Seul care găzduiește și Grădina Botanică. În cadrul acestora există nenumărate specii de animale și plante, începând de la animale acvatice uriașe, până la cele mai mici exponate și chiar plante carnivore.

  1. Festivalul Lotus Lantern

În cadrul acestui festival care are loc în luna mai a fiecărui an, coreenii îl sărbătoresc pe Buddha. Întregul oraș este împodobit de sărbătoare, templele sunt decorate cu flori și există o paradă a lampioanelor.

  1. Podul Banpo (podul – fântână)

Podul care străbate râul Han a intrat în cartea recordurilor, fiind declarat podul cu cea mai lungă fântână și cele mai multe beculețe colorate (aproximativ 10.000). Acesta este cu siguranță fascinant și unic, iar sentimentul pe care îl ai în momentul în care traversezi valul de lumini este de neexplicat.

  1. Turnul din Seul

Turnul din Seul reprezintă cel mai înalt punct al orașului, loc de unde poți admira întreaga priveliște. În timp ce afară se întunecă poți observa cum orașul începe să se lumineze. Pentru a te putea bucura din plin de fascinanta vedere, poți lua masa la unul dintre restaurantele situate la înălțime.

  1. Wall Painting Village

Fiind la început un cartier sărăcăcios, Wall Painting Village a reușit să supraviețuiască datorită ingeniozității și creativității unor mici artiști. Pereții caselor găzduiesc desene încântătoare, care atrag foarte mulți turiști și contribuie la salvarea populației autohtone.