Unul dintre cele mai stresante aspecte ale unei călătorii este obținerea suvenirurilor și cadourilor pentru prieteni, familie și colegii de birou. Mai jos găsești un ghid util pentru suveniruri unice pe care le poți cumpăra în Seoul.

Cosmeticele din Myeong-dong

Frumusețea coreeană devine acum ceva la modă. Lumea începe să ia în serios industria cosmeticelor din Coreea. Myeong-dong este locul optim pentru a cumpăra cosmetice. Dacă sunteți în grabă sau nu știți ce să cumpărați, mergeți și cumpărați un set de măști faciale. De obicei, puteți obține o ofertă bună pentru un set. Acestea vin în diferite arome. Ce sugeram este să încercați una dintre aceste măști după ce le-ați răcit în frigider, mai ales dacă vă recuperați după o arsură solară.

Insa-dong

Insa-dong este cel mai bun loc pentru a vă face cumpărăturile pentru suveniruri într-o singură locație. Stați departe de magazinele oficiale de suveniruri, cu excepția cazului în care vă place „fabricat în China” pe suvenirurile coreene. Antichitățile arăta destul de îndoielnic, iar voi s-ar putea să aveți probleme în a le lua la bordul avionului.

Hanbok

Hainele tradiționale coreene, precum și alte stiluri tradiționale, pot fi găsite ușor aici. Sugerăm să cumpărați aceste haine pentru copii. Sunt mai ieftine și mai ușor de încadrat într-o valiză.

Ștampile cu nume 

Există multe magazine care fac ștampile personalizate cu nume. Le puteți da un design, numele în engleză sau să vă facă numele în coreeană. De obicei, durează cincisprezece minute să le facă, iar prețurile încep de la aproximativ W30,000 (~$27 USD).

Hârtie tradițională 

Arta este perfect acceptabilă să fie cumpărată în Insa-dong. O puteți găsi în magazinele de caligrafie. Este cu adevărat o artă tradițională. Încapsulează frumusețea rustică a Coreei. Cea mai interesantă este hârtia foarte aspră cu flori reale presate în ea. Cel mai important, este ușoară , se pliază și este un obiect de conversație interesant.

Rațe de nuntă 

Aceste rațe de lemn care arată ca decoy-uri de rață sunt folosite în ceremoniile tradiționale de căsătorie. Dacă cunoașteți pe cineva care se căsătorește în curând, acesta este un suvenir perfect pentru ei.

Autocolante 

Pentru copii, autocolantele sunt atât de distractive și unice. Există unele care funcționează la fel ca hainele de hârtie, unde îmbraci o prințesă în haine de autocolant. Kyobo Bookstore este o sursă excelentă, la fel ca orice magazin de papetărie.

Modele din lemn

Un alt cadou distractiv pentru copii sau pentru cel care construiește modele în viața ta sunt aceste mici modele din lemn ale clădirilor tradiționale coreene. Le poți găsi în librării sau în secțiunea de cărți a supermarketurilor.

Haine la comandă 

Coreea obișnuia să fie unul dintre cei mai mari producători de textile din lume. Exista multe locuri care vor face un costum după specificațiile tale la un preț decent. Mulți dintre acești croitori sunt în Itaewon.