Opțiuni de imprimare:

Vinete picante – Gaji namul 가지 나물

Timp de pregătire5 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total15 minute

 2 vinete
 3 căței de usturoi
 2 bucăți de ceapă verde
 1 lingură sos de soia
 1 linguriță sos de pește
 1 linguriță gochugaru
 2 lingurițe ulei de susan
 1 lingură de semințe de susan, pisate
1

Se pun două căni de apă într-o oală și lăsăm să fiarbă.
Între timp se feliază vinetele în felii lunguiețe de aproximativ 5 cm.

2

Când apa începe să fiarbă, se pune steamerul pe oală și se așează vinetele. Se lasă 5 minute sau până când încep să se înmoaie.
Se iau vinetele și se pun pe un tocător. Se lasă 5-10 minute ca să se răcească.

3

Într-un bol combinăm usturoiul, ceapa verde, sosul de soia, sosul de pește, gochugaru și uleiul de susan. Se amestecă bine.

4

Se adaugă vinetele în bol și se amestecă cu mâna sau cu o lingură de lemn.

5

Se pun pe farfurie sau pe platou și se presară cu semințe de susan.

Informații nutriționale

Cantitate per porție
Calorii 120Calorii din grăsimi 12
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 50g77%

Grăsimi saturate 80g400%
Grăsimi nesaturate 11g
Colesterol 10mg4%
Potasiu 30mg1%
Total carbohidrați 10g4%

Fibre dietetice 10g40%
Zaharuri 20g

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică în funcție de necesarul de calorii.