Opțiuni de imprimare:

Tofu înăbușit – Dubu Jorim 두부조림

Timp de pregătire5 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total15 minute

 1 cutie de tofu firm (350 g)
 1 lingură de ulei
Ingrediente sos
 3 linguri sos de soia
 3 linguri de apă
 1 lingură ulei de susan
 1 linguriță zahăr
 1 linguriță gochugaru
 1 linguriță semințe de susan
 1 cățel de usturoi, pisat
 2 bucăți de ceapă verde
1

Tofu se scoate din cutie, se scurge de apă și se taie în bucăți de mărime egală (cam 8 bucăți).

2

Se înfierbântă o tigaie și se adaugă o lingură de ulei. Se pun feliile de tofu în tigaie și se prăjesc la foc mediu, cam 3-4 Minute pe ambele părți sau până când încep să se rumenească. Se întorc cu grijă, feliile de tofu se pot rupe ușor.

3

Între timp preparăm sosul. Ceapa verde se feliază subțire și se amestecă împreună cu restul ingredientelor pentru sos: gochugaru, semințe de susan, ulei de susan, apă, zahăr, usturoi, sos de soia.

4

Sosul se toarnă în tigaie. Se ridică ușor feliile ca să intre sos sub ele. Se lasă pe foc cam 3-4 Minute, apoi se întorc pe partea cealaltă pentru încă un minut.

5

Se servește rece sau cald, cu un bol de orez.

Informații nutriționale

Cantitate per porție
Calorii 120Calorii din grăsimi 12
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 50g77%

Grăsimi saturate 80g400%
Grăsimi nesaturate 11g
Colesterol 10mg4%
Potasiu 30mg1%
Total carbohidrați 10g4%

Fibre dietetice 10g40%
Zaharuri 20g

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică în funcție de necesarul de calorii.