Opțiuni de imprimare:

Tocăniță picantă de pui 닭볶음탕

Timp de pregătire10 minuteTimp de preparare50 minuteTimp total1 oră

 1 kg de pulpe de pui inferioare
 1 ardei iute (opțional)
 2 bucăți de ceapă verde
 4 cartofi
 50 ml sos de soia
 4 căței de usturoi
 2 linguri pastă de ardei iute Gochujang
 2 linguri de Gochugaru
 1 lingură de zahăr
 2 cepe albe
1

Mai întâi se prepară pasta picantă. Se adaugă sosul de soia, usturoiul, gochugaru, pasta gochujang, zahărul și cele două cepe în recipientul unui blender și se mixează până obținem o pastă.

2

Se pun într-o oală pulpele de pui și se adaugă pasta picantă. Se amestecă, apoi se adaugă două căni cu apă (aproximativ 400 ml). Se pune oala pe foc și se fierb pulpele 20 minute la foc mare.

3

Între timp, se curăță cartofii, se spală și se scurg de apă, apoi se taie în bucăți mari. Ardeiul iute și ceapa verde se feliază.

4

Când au trecut cele 20 de minute, se adaugă cartofii, ardeiul iute și ceapa verde. Se amestecă și se lasă să fiarbă încă 20 de minute, cu capacul pus. Apoi, se ia capacul și se lasă să fiarbă 5 minute fără capac, pentru a se mai reduce lichidul.

5

Se transferă conținutul pe un platou și se presară ceapă verde tocată mărunt.

Informații nutriționale

Cantitate per porție
Calorii 120Calorii din grăsimi 12
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 50g77%

Grăsimi saturate 80g400%
Grăsimi nesaturate 11g
Colesterol 10mg4%
Potasiu 30mg1%
Total carbohidrați 10g4%

Fibre dietetice 10g40%
Zaharuri 20g

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică în funcție de necesarul de calorii.