Opțiuni de imprimare:

Macrou înăbușit – Geodeungeo Jorim 고등어조림

Timp de pregătire10 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total40 minute

 1 conservă de macrou sau macrou proaspăt
 1 ridiche albă
 1 ceapă albă
 2 linguri sos de soia
 2 linguri gochugaru
 1 lingură pastă gochujang
 3 căței de usturoi
 ½ linguriță de ghimbir pudră sau 1 linguriță de ghimbir proaspăt, ras
 1 linguriță zahăr
 1 ardei iute
 2 bucăți de ceapă verde
1

Ceapa, ridichea și usturoiul se curăță. Ceapa și ridichea se feliază, iar usturoiul se pisează.

2

Ceapa verde și ardeiul iute se feliază.

3

Într-un bol se amestecă sosul de soia, gochugaru, pasta gochujang, usturoiul, ghimbirul, zahărul și 50 ml de apă.

4

Feliile de ridiche și de ceapă se pun în cratiță, se adaugă conserva de macrou (cu tot cu lichid) și amestecul de condimente. Se acoperă cu un capac și se fierbe la foc mediu aproximativ 8 Minute. Se dă focul mic și se mai fierbe înca 12-15 Minute.

5

Se ia capacul și se pune cu lingura lichid peste macrou. Se adaugă ceapa verde și ardeiul iute și se fierbe încă 2 Minute.

6

Se servește cu orez la aburi.

Informații nutriționale

Cantitate per porție
Calorii 120Calorii din grăsimi 12
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 50g77%

Grăsimi saturate 80g400%
Grăsimi nesaturate 11g
Colesterol 10mg4%
Potasiu 30mg1%
Total carbohidrați 10g4%

Fibre dietetice 10g40%
Zaharuri 20g

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică în funcție de necesarul de calorii.