Opțiuni de imprimare:

Japchae 잡채

Timp de pregătire30 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total50 minute

 150 gr piept de pui
 2 căței de usturoi
 1 lingură de zahăr + încă 2 lingurițe
 2 linguri de sos de soia + încă 1 linguriță
 2 linguri de ulei de susan
 1 lingură semințe de susan
 1 ou
 150 gr spanac
Ingrediente sos
 2 bucăți de ceapă verde
 1 ceapă
 5 ciuperci
 1 morcov
 1 ardei roșu
 sare și piper
 sos de soia
 ulei
1

Ceapa se curăță și se taie în jumătate, apoi se feliază. Ciupercile de asemenea se taie în felii subțiri și ceapa verde se taie în bucăti de 3-4 cm. Usturoiul se pisează. Ardeiul roșu și morcovul se feliază.

2

Pieptul de pui se taie în bucăți de mărime egală, de aproximativ 2 cm. Se pun într-un bol cu un cățel de usturoi, pisat, o linguriță de zahăr, 1/4 linguriță de piper, două lingurițe de sos de soia și o linguriță de ulei de susan. Se amestecă bine, se acoperă bolul și se pune la frigider.

3

Oul se amestecă cu puțină sare și se bate bine. Se pune o tigaie pe foc și când aceasta s-a înfierbântat se adaugă oul bătut. Dacă tigaia e de marime mai mică, adăugați doar jumătate. Trebuie să rezulte o omletă subțire. Se ține pe foc cam un minut, apoi se rulează. Se pune deoparte pe o farfurie, se lasă să se răcească și se feliază în rondele.

4

Se pune apa la fiert, când s-a înfierbântat se adaugă spanacul curățat și se ține cam 30 de secunde. Se scoate cu o spatulă și se clătește cu apă foarte rece. Se stoarce de apă și se taie în bucăți mai mici. Se amestecă cu o linguriță de sos de soia și o linguriță de ulei de susan. Se pune într-un bol mare.

5

În aceeași apă se pun tăițeii și se lasă 1 Minut. Se amestecă cu o lingură de lemn ca să nu se lipească. Se acoperă cu un capac și se lasă încă 7 Minute. Se clătesc și se taie cu o foarfecă de bucătărie. Tăițeii se pun în bol, lângă spanac.

6

Se adaugă două lingurițe de ulei de susan, o linguriță de sos de soia și o linguriță de zahăr. Se amestecă bine.

7

Se pune o tigaie pe foc, când s-a înfierbântat se adaugă două linguri de ulei cu ceapa, ceapa verde și puțină sare. Se călește două minute sau până când ceapa devine translucidă. Se pune în bolul cu spanac și tăiței. Se pune din nou tigaia pe foc și se adaugă o lingură de ulei. Se adaugă morcovul și se călește cam 20 de secunde. Se adaugă și ardeiul și se călește încă 20 de secunde. Se transferă în bol. Se călesc și ciupercile. Se pun în bol.

8

Se adaugă două linguri de ulei în tigaie și se călește pieptul de pui. Se pune în bolul cu tăițeii.

9

În bol se mai adaugă un cățel de usturoi pisat, o lingură de sos de soia, o lingură de zahăr (sau după gust), 1/2 linguriță de piper negru și două lingurițe de ulei de susan. Se amestecă bine. Se ornează cu rondele de omletă și semințe de susan.

Informații nutriționale

Cantitate per porție
Calorii 120Calorii din grăsimi 12
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 50g77%

Grăsimi saturate 80g400%
Grăsimi nesaturate 11g
Colesterol 10mg4%
Potasiu 30mg1%
Total carbohidrați 10g4%

Fibre dietetice 10g40%
Zaharuri 20g

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică în funcție de necesarul de calorii.