Opțiuni de imprimare:

Găluște cu pastă de fasole roșie 찹쌀

Timp de pregătire40 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total55 minute

 500 gr făină de orez glutinos
 80 gr faină albă
 1 linguriță praf de copt
 20 gr unt topit
 ¼ linguriță sare
 500 ml apă caldă
 30 gr zahăr (optional)
 ulei pentru prăjit
Ingrediente umplutură
 180 gr pastă de fasole roșie
 ¼ linguriță scorțișoară
1

Într-un bol se amestecă ingredientele pentru umplutură.

2

În alt bol se adaugă ingredientele pentru găluște și se frământă un aluat elastic.

3

Se ia o bucățică de aluat și se formează o biluță. Biluțele se presează cu degetele până iau forma unui cerc și se adaugă umplutura cu lingurița.

4

Se închid capetele astfel încât să avem din nou o biluță. Se pune în tavă.

5

Continuăm cu restul aluatului, având grijă ca biluțele să fie de mărime egală. Pe măsură ce avem mai multe, se acoperă tava cu folie alimentară astfel încât biluțele să nu se usuce.

6

Într-o tigaie se pune ulei și se lasă să se înfierbânteze. Adăugăm pe rând găluștele, având grijă ca acestea să nu se lipească între ele.

7

Se rumenesc pe ambele părți și se scot într-o farfurie. Se continuă cu restul găluștelor.

8

Se lasă să se răcească. Opțional, se pot pudra cu zahăr.

Informații nutriționale

Cantitate per porție
Calorii 120Calorii din grăsimi 12
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 50g77%

Grăsimi saturate 80g400%
Grăsimi nesaturate 11g
Colesterol 10mg4%
Potasiu 30mg1%
Total carbohidrați 10g4%

Fibre dietetice 10g40%
Zaharuri 20g

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică în funcție de necesarul de calorii.