Opțiuni de imprimare:

Bulgogi de pui 닭 불고기

Timp de pregătire20 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total35 minute

 500 gr piept de pui
Ingrediente marinată
 3 linguri sos de soia
 1 lingura suc de lămâie
 1 lingură zahăr brun
 1 lingură miere
 1 lingură mirin
 1 lingură usturoi tocat
 1 linguriță ghimbir ras
 1 lingură ulei de susan
 1 linguriță semințe de susan
 piper
1

Pieptul de pui se curăță, se spală și se taie în bucăți de mărime egală, cam 3-4 cm fiecare.

2

Într-un bol, se amestecă ingredientele pentru marinată până când zahărul se topește.

3

Se introduc în bol bucățile de pui, se amestecă bine și se lasă la frigider 30 de minute.

4

Se pune o tigaie pe foc, se încinge și se adaugă bucățile de pui.

5

Se prăjesc cam 2 minute pe o parte sau până când încep să se caramelizeze ușor. Se adaugă pe rând lăsând spațiu între bucățile de pui. Dacă le adăugați pe toate deodată, acestea nu se vor mai prăji, ci se vor înăbuși. Deoarece marinata conține miere și zahăr, puiul se va carameliza repede. Puteți da focul mai mic, ca să evitați arderea bucăților de pui.

Informații nutriționale

Cantitate per porție
Calorii 120Calorii din grăsimi 12
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 50g77%

Grăsimi saturate 80g400%
Grăsimi nesaturate 11g
Colesterol 10mg4%
Potasiu 30mg1%
Total carbohidrați 10g4%

Fibre dietetice 10g40%
Zaharuri 20g

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică în funcție de necesarul de calorii.