Opțiuni de imprimare:

Budae-jjigae 부대찌개

Timp de pregătire20 minuteTimp de preparare45 minuteTimp total1 oră 5 minute

Pentru supă
 2 ciuperci shiitake uscate
 30 gr ciuperci enoki
 8 anșoa uscați, fără capete și măruntaie, puse într-o strecurătoare pentru supă sau învelite strâns în tifon
 1 foaie de alge uscate (15 x 20 cm)
 2 l de apă
 1 linguriță de sare kosher
Prepararea pastei de condimentare
 6 căței de usturoi, tocați
 1 lingură pastă de ardei iute (gochujang)
 2 linguri fulgi de ardei iute coreean (gochugaru)
 1 linguriță de sos de soia
 1 linguriță de zahăr
 2 linguri de apă
Pentru tocăniță
 225 gr burtă de porc (sau umăr de porc), tăiată bucăți mici
 60 gr tăiței de amidon de cartof dulce, înmuiați în apă timp de 30 de minute și scurși (opțional)
 100 gr varză, tăiată bucăți mici
 jumătate ceapă medie, feliată
 2 cepe verzi, tăiate în bucăți
 120 gr kimchi fermentat, tocat
 115 gr cârnați polonezi, feliați
 115 gr spam, felii subțiri
 jumătate pachet de ramen instant
 120 gr vlăstari de ridiche (sau spanac, rucola)
 50 gr tofu, feliat (opțional)
 12-16 felii de tteok (paste de orez) (opțional)
 20 gr brânză (opțional)
Prepararea supei
1

Adaugați apă, anșoa-ul, ciupercile și algele într-o oală mare. Acoperiți și gătiți timp de 25 de minute la foc mediu-mare.
Adăugați carnea de porc și gătiți încă 10 minute. Opriți focul și scoateți anșoa-ul, algele și ciupercile. Tăiați ciupercile în bucăți mici.
Strecurati amestecul de supă și carne de porc într-un castron mare, iar carnea de porc puneți-o într-un castron mai mic. Veți obține aproximativ 1,5 L de supă. Amestecați și adăugați sare până se dizolvă.

Prepararea pastei de condimentare
2

Într-un bol, combinați ingredientele pentru pasta de condimentare: usturoi, pastă de ardei iute, fulgi de ardei iute, sos de soia, zahăr și apă. Amestecați bine.

Pregătirea ingredientelor
3

Într-o oală puțin adâncă (25-30 cm), așezați varza, ceapa, ceapa verde, carnea de porc și ciupercile feliate, la baza oalei.
Adăugați kimchi și întindeți pasta de condimentare deasupra.
Adăugați spam, cârnați, tteok (găluște de orez), tofu și brânză apoi tăițeii ramen și tăițeii din amidon de cartofi dulci.
Deasupra, adăugați vlăstarii de ridiche și turnați 3 căni de supă.

Gătirea și servirea
4

În stil coreean, acest fel de mâncare se gătește la masă folosind un aragaz portabil. Gătiți la foc mediu-mare.
Când începe să fiarbă (după 10-12 minute), amestecați și întoarceți ingredientele cu cleștele pentru a se găti uniform.
Serveți imediat după ce tăițeii și ramenul s-au înmuiat. Transferați o parte din supa gătită în boluri individuale și serviți. Adăugați mai multă supă pe măsură ce lichidul scade.

Informații nutriționale

Cantitate per porție
Calorii 120Calorii din grăsimi 12
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 50g77%

Grăsimi saturate 80g400%
Grăsimi nesaturate 11g
Colesterol 10mg4%
Potasiu 30mg1%
Total carbohidrați 10g4%

Fibre dietetice 10g40%
Zaharuri 20g

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică în funcție de necesarul de calorii.