Bibimbap 비빔밥

1

Dacă nu aveți un rice cooker orezul se prepară astfel: se spală două căni de orez în apă rece, se clătește până când apa nu mai este tulbure. Se pune orezul într-o oală, de preferat una mai grea sau una de fontă. Se adaugă două căni de apă și se lasă la înmuiat 30 de minute. Se fierbe cu capac la foc mediu cam 7-8 Minute sau până când apar bulbuci. Se amestecă de câteva ori cu o lingură și se acoperă din nou. Se dă focul foarte mic și se mai ține încă 10 Minute. Se stinge focul și se amestecă orezul cu o lingură ca să elibereze aburul. Se lasă oala acoperită ca orezul să se păstreze cald.

2

Carnea de vită se taie în felii subțiri care să semene cu bățul de chibrit. Se amestecă cu o lingură câțiva căței de usturoi, o lingură de sos de soia, o lingură de miere, două linguri de ulei de susan și o linguriță de semințe de susan.

3

Mugurii de soia se scot din conservă și se scurg de lichid. Se amestecă cu sare, o linguriță de usturoi și o linguriță de ulei de susan.

4

Dacă folosiți spanac proaspăt, acesta se spală, se curață de impurități și se clătește. Se scurge de apă și se amestecă cu o linguriță de usturoi, o linguriță de ulei de susan, sare și o linguriță de semințe de susan.

5

Castravetele se taie în lungime, apoi se feliază. Se pun feliile într-un bol și se presară puțină sare.

6

Dovlecelul de asemenea se spală și se feliază, apoi se taie julienne. Se pune într-un bol și se amestecă cu sare.

7

Morcovul se curață, se spală și se taie julienne. Se pune într-un bol și se presară puțină sare. Se lasă deoparte 5-10 Minute.
Se pune puțin ulei în tigaie. Se scurge apa de la morcovi și se călesc 30 de secunde cu 1/2 linguriță de usturoi pisat și câteva picături de ulei de susan.

8

Se pun câteva picături de ulei în tigaie. Se scurg dovleceii de apă și se sotează un minut cu o linguriță de usturoi, o lingură de ceapă verde, câteva picături de ulei de susan.
Se pune puțin ulei în tigaie. Se scurge apa de la castraveți. Se călesc 30 de secunde cu 1/2 linguriță de usturoi pisat și câteva picături de ulei de susan.

9

Dacă nu folosiți un dolsot sau un vas special pentru bibimbap, atunci carnea de vită se sotează câteva minute, la foc mare. Se pune pe o farfurie întinsă.
Se asamblează bibimbap. Se pune o cană de orez în bol și se pun ingredientele de jur-împrejur.

10

Pe fiecare bol se pune câte un ou prăjit și gochujang după gust. Se amestecă totul ușor, cu o lingură, astfel încât să nu sfărâmați ingredientele mai delicate. Se servește cu o lingură.
Notă: Dacă folosiți un vas special dolsot, atunci carnea nu mai trebuie sotată, iar oul nu se prăjește. Se adaugă gălbenușul proaspat, carnea de vită și se amestecă.