Spicy Braised Chicken - Dak-bokkeumtang

Acest fel de mancare este o tocanita scazuta cu pui si picanta, care se prepara foarte usor. Pentru cei care nu vor sa manance prea picant, cantitatea se poate ajusta, de asemenea daca vreti ca aceasta mancare sa fie si mai picanta puteti mai puteti adauga pasta si fulgi de ardei iute. Reteta de fata are un nivel mediu de iuteala
In limba coreeana, Dak inseamna pui, Bokkeum a praji, iar Tang supa sau tocanita. Reteta pe care v-o prezint astazi este o reteta traditionala din bucataria coreana si una dintre cele mai populare.
Acest fel de mancare este o tocanita scazuta cu pui si picanta, care se prepara foarte usor. Pentru cei care nu vor sa manance prea picant, cantitatea se poate ajusta, de asemenea daca vreti ca aceasta mancare sa fie si mai picanta puteti mai puteti adauga pasta si fulgi de ardei iute. Reteta de fata are un nivel mediu de iuteala.
Ceapa se poate adauga si separat, se poate felia si adauga in acelasi timp cu puiul.
Se acompaniaza perfect cu un bol de orez la aburi.
Rețetar
Nr de portii: 4
Ingrediente
- 1 kg de pulpe de pui inferioare
- 1 ardei iute (optional)
- 2 bucati de ceapa verde
- 3 - 4 cartofi
Ingrediente Pastă Picantă
- 50 ml sos de soia
- 4 catei de usturoi
- 2 linguri pasta de ardei iute Gochugaru
- 2 linguri de Gochugaru
- 1 lingura de zahar
- 2 cepe albe
Mod de preparare (pas cu pas)
-
Pasul 1
Mai intai se prepara pasta picanta. Se adauga sosul de soia, usturoiul, gochugaru, pasta gochujang, zaharul si cele doua cepe in recipientul unui blender si se mixeaza pana obtinem o pasta.
-
Pasul 2
Se pun intr-o oala pulpele de pui si se adauga pasta picanta. Se amesteca, apoi se adauga 2 cani cu apa (app 400 ml).
-
Pasul 3
Se pune oala pe foc si se fierb pulpele 20 de minute la foc mare.
-
Pasul 4
Intre timp, se curata cartofii, se spala si se scurg de apa, apoi se taie in bucati mari.
-
Pasul 5
Ardeiul iute si ceapa verde se feliaza.
-
Pasul 6
Cand au trecut cele 20 de minute, se adauga cartofii, ardeiul iute si ceapa verde. Se amesteca si se lasa sa fiarba inca 20 minute, cu capacul pus.
-
Pasul 7
Apoi, se ia capacul si se lasa sa fiarba 5 minute fara capac, pentru a se mai reduce lichidul.
-
Pasul 8
Se transfera continutul pe un platou si se presara ceapa verde tocata marunt.
Kimchi Bokkeum Bap
Pachet Reteta
45 lei 48 leiVrei să gătești această rețetă? Ți-am pregătit un pachet special cu ingredientele coreene de care ai nevoie: sos de soia, gochujang și gochugaru.