Utilizam module cookie pentru a va oferi cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Unele sunt esentiale pentru ca site-ul sa functioneze si pentru plasarea comenzilor online. De asemenea, folosim cookies ne-esentiale pentru a colecta informatii ce ajuta la imbunatatirea site-ului si Google Analytics pentru a colecta informatii anonime, cum ar fi numarul de vizitatori si cele mai populare pagini. 

Am inteles
Filtrare dupa (423 products)

Subcategorii

Marca

Pret

0,00 RON - 1.605,00 RON

In stock

On sale

Prices drop

Mini Gimbap (Mayak Gimbap)

Postat de: Sachin Sharma In: Retete cu Orez Pe: Hit: 241

Mayak gimbap este atat de special si delicios, incat devenim dependeti de gustul sau unic, iar datorita acestui fapt are o denumire mai unica. Acest preparat coreean contine putine ingrediente, insa combinaţia acestora da un gust aparte preparatului. 

Mayak Gimbap este versiunea „mini” de Gimbap. Cuvant cu cuvant, mayak gimbap se traduce ca si „gimbap narcotic”, insa bineinteles ca preparatul coreean nu contine niciun fel de substante daunatoare. Mayak gimbap este atat de special si delicios, incat devenim dependeti de gustul sau unic, iar datorita acestui fapt are o denumire mai unica.

Acest preparat coreean contine putine ingrediente, insa combinaţia acestora da un gust aparte preparatului. De asemenea, este extrem de usor de pregatit si sanatos, ceea ce explica de ce este atat de popular în Coreea.

Daca de obicei gimbapul contine multe ingrediente, atunci mayak gimbap este pregatit doar cu trei ingrediente: morcov, spanac si ridiche murata, dar chiar si asa este foarte satios. Pe de alta parte, gimbapul nu se serveste cu sos, insa versiunea „mini” da.

Acest sos special este preparat din urmatoarele ingrediente: apa, sos de soia, otet, ulei de susan, seminte de susan, mustar coreean (gyeoja), sare si zahar.

Rețetar

Pentru 16 bucati

Ingrediente

  • 1 1/2 cana (de 200 ml) orez pentru sushi
  • 2 lingurite ulei de susan
  • sare, dupa gust
  • frunze de spanac
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 1 morcov mare
  • ridiche alba murata
  • 4 foi de nori

Ingrediente Sos

  • 2 linguri gochugaru
  • 1 lingura de seminte de susan
  • 1 lingura otet
  • 1 lingurita sos de soia
  • 1 lingurita mustar
  • 1/8 lingurita sare
  • 2 lingurite zahar

Mod de preparare (pas cu pas)

  1. Pasul 1
    1.jpg

    Se pregatesc toate ingredientele necesare

  1. Pasul 2
    2.jpg

    Orezul se spala si se prepara in fierbatorul pentru orez, cu mai putina apa decat de obicei.

  1. Pasul 3
    2.jpg

    Se pune la fiert o oala cu apa si sare, iar intr-un bol se pun cuburi de gheata si apa. Spanacul se opareste in apa care fierbe, se lasa cam 20 de secunde, apoi se cufunda in bolul cu gheata. Se scoate si se stoarce bine. Se pune intr-un bol, se amesteca cu ulei de susan si sare dupa gust.

  1. Pasul 4
    3.jpg

    Morcovul se curata, se spala si se feliaza julienne. Se caleste pana se inmoaie. Se adauga sare dupa gust

  1. Pasul 5
    4.jpg

    Ridichea murata se taie betigase.

  1. Pasul 6
    5.jpg

    Cand toate ingredientele sunt pregatite, orezul se scoate din fierbatorul de orez cand este inca fierbinte, se adauga uleiul de susan si sare. Se amesteca bine cu paleta sau cu o lingura.

  1. Pasul 7
    6.jpg

    Cele 4 foi de nori se taie in 4 parti egale.

  1. Pasul 7
    6.jpg

    Se ia o patratica de nori, cu partea lucioasa in jos si se adauga o lingura si jumatate de orez. Se aplica pe suprafata algei, lasand putin spatiu intr-o margine.

  1. Pasul 7
    6.jpg

    Pastrati in apropiere un prosop de bucatarie umed, pentru a preveni lipirea orezului de degete.

  1. Pasul 7
    6.jpg

    Se pune spanac, morcovi si ridiche murata peste orez si se ruleaza pana la capat.

  2. Pasul 7
    6.jpg

    Se macina semintele de susan in mojar si se adauga la restul ingredientelor pentru sos si se amesteca pana se topeste zaharul.