Utilizam module cookie pentru a va oferi cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Unele sunt esentiale pentru ca site-ul sa functioneze si pentru plasarea comenzilor online. De asemenea, folosim cookies ne-esentiale pentru a colecta informatii ce ajuta la imbunatatirea site-ului si Google Analytics pentru a colecta informatii anonime, cum ar fi numarul de vizitatori si cele mai populare pagini. 

Am inteles

Doenjang Marinated Pork

Postat de: Sachin Sharma In: Retete Porc Pe: Hit: 78

Dwaejigogi Doenjang Gui este un preparat coreean care va fi cu siguranta pe placul acelora, carora le plac mancarurile preparate din carne de porc. 

Dwaejigogi Doenjang Gui este un preparat coreean care va fi cu siguranta pe placul acelora, carora le plac mancarurile preparate din carne de porc.

Acest preparat se traduce ca si “Carne de porc marinat in pasta de soia fermentata” si rasfata de fiecare data papilele gustative. Cele mai populare preparate din carne de porc in zilele noastre sunt fara indoila cele marinate in sos picant (gochujang), insa acest preparat se pregatea inca din Goguryeo, (un stat antic coreean din Era Celor Trei Regate) cu mult inainte ca poporul coreean sa foloseasca pasta gochujang sau fulgii de ardei iute (gochugaru) in bucatarie. Asadar este cunoscut si ca “Maekjeok”. “Maek” se refera la oamenii care traiau in Goguryeo, iar “jeok” inseamna frigarui. Maekjeok a evoluat pe parcursul timpului si 1000 de ani mai tarziu, in timpul Dinastiei Yi, era deja un preparat atat de faimos, incat nu putea sa lipseasca din Curtea Regala.

Rețetar

Ingrediente

  • 1/2 kg carne de porc
  • o lingura si jumatate de doenjang
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingurita otet
  • 1 lingura ulei de susan
  • 2 linguri de miere
  • 2 linguri de ceapa rasa
  • 1 lingura de usturoi pisat
  • 1 lingurita de ghimbir ras
  • piper, dupa gust
  • Optional: ceapa verde, usturoi verde, morcov, ridiche murata

Mod de preparare (pas cu pas)

  1. Pasul 1
    1.jpg

    Se pregatesc toate ingredientele necesare

  1. Pasul 2
    2.jpg

    Carnea de porc se feliaza subtire.

  1. Pasul 3
    2.jpg

    Ingredientele pentru marinata se pun intr-un bol si se amesteca bine.

  1. Pasul 4
    3.jpg

    Se adauga carnea si se amesteca pana cand carnea este acoperita cu marinata. Se lasa deoparte cel putin 30 de minute.

  1. Pasul 5
    4.jpg

    Ceapa sau usturoiul verde si morcovul se taie betigase si se calesc (separat) in putin ulei. Se adauga sare si se pun intr-o farfurie.

  2. Pasul 6
    5.jpg

    Se pune tigaia de grill pe foc si cand e fierbinte se adauga bucatile de carne. Se prajesc pe ambele parti, intorcand de cateva ori, astfel incat marinata sa nu se arda.

  3. Pasul 7
    6.jpg

    Se servesc peste legume, eventual se pot infasura in frunze de salata verde sau frunze de susan, formand mici pachetele in care se mai pot adauga catei de usturoi, ceapa caramelizata, gochujang sau ssamjang, dupa gust.