Utilizam module cookie pentru a va oferi cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Unele sunt esentiale pentru ca site-ul sa functioneze si pentru plasarea comenzilor online. De asemenea, folosim cookies ne-esentiale pentru a colecta informatii ce ajuta la imbunatatirea site-ului si Google Analytics pentru a colecta informatii anonime, cum ar fi numarul de vizitatori si cele mai populare pagini. 

Am inteles
95814
  • Nou
Tigaie Wok 40cm-Accesorii bucatarie

Tigaie Wok 40cm

Tigaie Wok 40cm

5.0 1
118,00 RON
Cantitate

Tigaie Wok 40cm

Tigaie wok din otel cu fund rotund si maner de lemn cu diametrul de 40cm.

Tara de origine: Hong Kong

Asezonarea si intretinerea Wok-ului din fier:

Wok-urile noi au un invelis fin din fabrica care trebuie indepartat inainte de prima folosire. Pentru a realiza aceasta se spala Wok-ul inauntru si afara cu o pasla din otel inoxidabil, detergent de vase si apa calda. Se limpezeste si se usuca la foc mic.

Asezonarea se face pentru a proteja impotriva ruginii si pentru a crea stratul protector numit "patina". Asigurati-va ca bucataria e bine aerisita inainte de a incepe deoarece e dificil a se indeparta compelt invelisul din fabrica astfel orice parte ramasa din acesta va emite un miros puternic cat se incalzeste Wok-ul. Se incalzeste la foc mare pana ce toata apa se evapora la contact. Amestecati 2 linguri de ulei vegetal cu 1/2 cana de ghimbir feliat si o legatura de ceapa verde taiata in 2 bucati. Reduceti focul pe mediu si prajiti amestecand cu o spatula din metal pentru wok, strivind si intinzand ghimbirul si ceapa verde pe intreaga suprafata, timp de 20 minute acest stir-fry creaza un invelis bun (patina). Aruncati componentele solide din stir-fry, spalati Wok-ul cu un burete moale si apa calda apoi uscati-l complet la foc mic. Procesul de asezonare poate sa schimbe culoarea interioara a Wok-ului spre o nuanta galbuie, neagra sau albastruie. Fiecare Wok are o reactie diferita.

Odata asezonat nu se recomanda a se spala cu detergent, in schimb Wok-ul se inmoaie in apa fierbinte timp de 5 minute pentru a dezlipi mancarea prinsa. Apoi se spala interiorul cu apa calda si un burete moale (pentru a proteja stratul patina) si exteriorul cu apa calda siun burete putin mai dur. Se usuca complet la foc mic inainte de a fi depozitat.

In cazul in care patina Wok-ului va disparea vreodata din cauza unei intretineri necorespunzatoare sau a unor metode de gatit prea umede, puteti intotdeauna sa re-asezonati wok-ul.

95814