

Wasabi este o planta care face parte din familia cruciferelor, asemeni hreanului, conopidei sau mustarului. Originar din arhipelagul nipon, el exista in mai multe variante – atat salbatice, cat si cultivate, insa in gastronomie se folosesc numai doua: wasabi japonica duruma si wasabi japonica mazuma.
Wasabi este un ingredient nelipsit din prepararea si aromarea preparatelor pe baza de sushi si peste crud datorita proprietatilor sale naturale, actionand ca un agent antimicrobian. Agentii antimicrobieni sunt responsabili pentru eliminarea bacteriilor. Astfel, datorita componentelor sale puternice, wasabi ajuta la eliminarea imediata a bacteriilor, fiind folosit de foarte multe ori in combinatie cu pestele crud.
Are proprietati fungicide, antiseptice precum si efecte diuretice. Stimuleaza secretia gastrica si este recomandat ca remediu pentru arsurile la stomac. Pentru uz extern se foloseste sub forma de comprese la artrite si nevralgii. Wasabi este o sursa de polifenoli, bogata in antioxidanti si reduce influenta radicalilor liberi.
Pasta de wasabi poate fi servita ca atare sau in combinatie cu sos de soia (wasabi-joyu) langa sushi sau sashimi preparate din peste sau fructe de mare crude.
Wasabi, in combinatie cu sos de soia, ghimbir, usturoi si coriandru se foloseste la marinarea pestelui sau carnurilor.
Greutate neta: 1kg
Tara de origine: China
Ingrediente
ATENTIE ALERGENI - boldat in lista de ingrediente.