Rețete recente

Dakjjim

Dakjjim

In coreeana "dalk" inseamna pui, iar "jjim" "a aburi" sau "a inabusi". In cazul acestui preprarat, "jjim" inseamna "a inabusi", caci daca traducem literalmente denumirea preparatului, este "carne de pui inabusita". Acest preparat este pregatit cu multe legume diferite care sunt gatite intr-un sos dulce-picant care contine sos de soia, mirin, miere, orez brun, piper, apa, usturoi si ghimbir.
Mung bean sprout side dish - Sukjunamul-muchim 숙주나물무침

Mung bean sprout side dish - Sukjunamul-muchim 숙주나물무침

Sukjunamul muchim se traduce prin muguri de fasole mung si este o garnitura coreeana. "Sukju" inseamna "muguri de fasole mung" si "namul" inseamna "verdeturi" sau "legume". Este un preparat putin crocant care merge extrem de bine cu preparate care contin orez, preparate prajite sau chiar si supe

Multi coreeni spun ca sukjunamul muchim este o salata si face o combinatie foarte buna cu bibimbab. Aceasta garnitura este revigoranta, asadar se consuma des vara, de asemenea, se consuma de multe ori dupa preparate care sunt picante, deoarece neutralizeaza arsurile cauzate de acestea. Daca tineti dieta sau va plac mancarurile fara calorii, atunci consumati sukjunamul muchim , pentru ca are un nivel scazut de calorii.

Rețetar

1 portie

Timp de preparare: 5 minute

Ingrediente

  • 1 conserva muguri de fasole mung
  • 1 sau 2 bucati de ceapa verde
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 lingurita sos de peste
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 1 lingurita seminte de susan

Mod de preparare (pas cu pas)

  1. Pasul 1
    1.jpg

    Se pregatesc toate ingredientele necesare

  1. Pasul 2
    1.jpg

    Ceapa verde se curata si se feliaza marunt.

  1. Pasul 3
    1.jpg

    Intr-un bol se pun usturoiul curatat si pisat marunt, ceapa verde, sosul de peste, sarea, uleiul si semintele de susan

  1. Pasul 4
    1.jpg

    Mugurii de fasole mung se scurg de lichid

  1. Pasul 5
    1.jpg

    Se pun si mugurii si se amesteca cu mana

  1. Pasul 6
    1.jpg

    Se pun pe farfurie. Se poate servi cald sau rece ca si aperitiv sau side dish.