Rețete recente

Dakjjim

Dakjjim

In coreeana "dalk" inseamna pui, iar "jjim" "a aburi" sau "a inabusi". In cazul acestui preprarat, "jjim" inseamna "a inabusi", caci daca traducem literalmente denumirea preparatului, este "carne de pui inabusita". Acest preparat este pregatit cu multe legume diferite care sunt gatite intr-un sos dulce-picant care contine sos de soia, mirin, miere, orez brun, piper, apa, usturoi si ghimbir.
Dakjjim

Dakjjim

In coreeana "dalk" inseamna pui, iar "jjim" "a aburi" sau "a inabusi". In cazul acestui preprarat, "jjim" inseamna "a inabusi", caci daca traducem literalmente denumirea preparatului, este "carne de pui inabusita". Acest preparat este pregatit cu multe legume diferite care sunt gatite intr-un sos dulce-picant care contine sos de soia, mirin, miere, orez brun, piper, apa, usturoi si ghimbir.

Multi prefera insa morcovii si cartofii, de asemenea se adauga si taitei de cartofi dulci pentru un gust mai dulce si bogat. Este pregatit in multe regiuni, dar cel mai popular este cel pregatit in regiunea Andong, deoarece acolo puiul este gatit mai mult timp si astfel va contine mai putina grasime, dar va capata si un gust mai placut. Preparatul mai este cunoscut si sub numele de "jiim dalk". "Dalk jiim" este un preparat perfect de servit cu orez pentru pranz sau cina.

Rețetar

4 portii

Timp de preparare: 60 minute

Ingrediente

  • 400 g piept de pui (sau pulpe inferioare sau aripi)
  • 100 g sweet potato noodles (taietei din cartof dulce)
  • 4 linguri sos de soia
  • 4 linguri sos de stridii
  • 4 linguri sirop de porumb sau de orez
  • 1 lingura zahar brun
  • 3 cartofi
  • ceapa verde
  • 1 morcov
  • ciuperci
  • 1 ceapa
  • 2 ardei iuti
  • 2 castraveti
  • piper negru
  • 1 lingura ulei de susan
  • seminte de susan

Mod de preparare (pas cu pas)

  1. Pasul 1
    1.jpg

    Se pregatesc toate ingredientele necesare

  1. Pasul 2
    1.jpg

    Taiteii de cartof dulce se pun intr-un bol cu apa.

  1. Pasul 3
    1.jpg

    Pieptul de pui se taie in bucati de marime egala.

  1. Pasul 4
    1.jpg

    Se prepara sosul din sos de soia, sos de stridii, sirop de porumb si zahar brun. Se amesteca si se pune deoparte.

  1. Pasul 5
    1.jpg

    Se pregatesc legumele. Cartofii se curata si se taie in cuburi. Ceapa, castravetii si morcovul se curata si se feliaza. Ardeii iuti, ciupercile, ceapa verde se taie in bucati.

  1. Pasul 6
    1.jpg

    Partile albe de la ceapa alba se taie subtire in fasii si se pun intr-un bol cu apa rece pentru 10 minute. Ghimbirul se rade, iar usturoiul se taie marunt.

  1. Pasul 7
    1.jpg

    Se pune o lingura de ulei in wok. Daca doriti puteti folosi chili oil.

  1. Pasul 7.1
    1.jpg

    Se soteaza pieptul de pui cam 3-4 minute, apoi se adauga usturoiul si ghimbirul. Se amesteca un minut.

  1. Pasul 8
    1.jpg

    Se adauga cartofii, sosul si 500 ml de apa. Se tin pe foc 10 minute, cu capacul pus

  1. Pasul 9
    1.jpg

    Se adauga ceapa si morcovul si se gateste inca 10 minute, fara capac.

  1. Pasul 10
    1.jpg

    Se adauga taiteii scursi de apa, ardeii iuti, ciupercile si castravetii.

  1. Pasul 11
    1.jpg

    Se tine pe foc inca 7-10 minute, amestecand din cand in cand, pana cand taiteii devin translucizi si lichidul s-a ingrosat.

  1. Pasul 12
    1.jpg

    Se transfera pe un o farfurie sau intr-un bol si se orneaza cu fasii de ceapa verde si seminte de susan.