Rețete recente

Dakjjim

Dakjjim

In coreeana "dalk" inseamna pui, iar "jjim" "a aburi" sau "a inabusi". In cazul acestui preprarat, "jjim" inseamna "a inabusi", caci daca traducem literalmente denumirea preparatului, este "carne de pui inabusita". Acest preparat este pregatit cu multe legume diferite care sunt gatite intr-un sos dulce-picant care contine sos de soia, mirin, miere, orez brun, piper, apa, usturoi si ghimbir.
Dak Bulgogi (Bulgogi cu pui)

Dak Bulgogi (Bulgogi cu pui)

Coreenii adora carnea in general, asa ca dupa ce ies de la serviciu, se duc cu colegii la cina si “la un paharel”, iar preparatul cel mai potrivit dupa o zi plina de activitati este “dalk bulgogi”. “Dalk” inseamna “pui” si “bulgogi” inseamna “carne preparata la gratar”, iar daca nu va place carnea rosie, atunci “dalk bulgogi” este preparatul portrivit pentru dumneavoastra! Acesta merge foarte bine cu “soju” (alcool preparat din orez), “maekju” (bere) sau amestecul acestora, “somaek”.

“Dalk bulgogi” este usor de pregatit si puteti sa marinati carnea dupa gust sau sa o preparati in stilul coreean, folosind ingrediente ca si: sos de soia, gochujang (pasta de chilli), ssamjang (pasta vegetala picanta) sau doenjang (pasta de soia). Pe de alta parte, coreenii afirma ca “dalk bulgogi” este cel mai delicios daca este consumat cu o frunza de salata! Frunza de salata este umpluta cu carnea de pui, diferite “banchan” (garniture coreene) sau alte verdeturi, iar “pachetelul” se numeste “ssam”.

Rețetar

2-3 portii, mod de preparare simplu

1 ora, cu tot cu marinat

Ingrediente

  • 1 piept de pui (cca 500 g)

Ingrediente Marinata

  • 3 linguri sos de soia
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura mirin
  • 1 lingura usturoi tocat
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • 1 lingura ulei de susan
  • putin piper
  • 1 lingurita seminte de susan

Mod de preparare (pas cu pas)

  1. Pasul 1
    1.jpg

    Se pregatesc toate ingredientele necesare

  1. Pasul 2
    1.jpg

    Pieptul de pui se curata, se spala si se taie in bucati de marime egala, cam 3-4 cm fiecare

  1. Pasul 3
    1.jpg

    Intr-un bol, se amesteca ingredientele pentru marinata, pana cand zaharul s-a topeste

  1. Pasul 4
    1.jpg

    Se introduc in bol bucatile de pui, se amesteca bine si se lasa la frigider 30 de minute

  1. Pasul 5
    1.jpg

    Se pune o tigaie pe foc, se incinge si se adauga bucatile de pui

  1. Pasul 6
    1.jpg

    Se pregatesc toate ingredientele necesSe prajesc cam 2 minute pe o parte sau pana cand incep sa se caramelizeze usor. Se adauga pe rand, lasand spatiu intre bucatile de pui. Daca le adaugati pe toate deodata, acestea nu se vor mai praji, ci se vor inabusi. Deoarece marinata contine miere si zahar, puiul se va carameliza repede. Puteti da focul mai mic, ca sa evitati arderea bucatilor de puiare

  1. Pasul 7
    1.jpg

    Se serveste